Žampionová tikka masala
Chutná a vydatná jídla nemusí nutně vždy obsahovat maso. Vyzkoušejte tuto vegetariánskou verzi tikka masaly s opečenými žampiony. Celý dům vám rozvoní exotické koření a vy se tak můžete přenést až do Indie.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 773 kJ / 663 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,87 g |
Tuky | 44,02 g |
Vláknina | 21,61 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 43,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky nebo šestiny, podle velikosti a dáme do misky. Přidáme vše na marinádu, promícháme a necháme cca 30 minut marinovat. Zatím rozehřejeme troubu na
220 °C. Krok 2: Poté žampiony rozložíme na pekáčku vystlaném pečicím papírem a pečeme 10 minut. Můžeme opékat i na pánvi, ale přidáme maličko másla. Opečené žampiony dáme stranou. Krok 3: V hluboké pánvi necháme na oleji rozvonět římský kmín a chilli papričku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme doměkka. Přidáme pastu a nakrájená rajčata, mletý koriandr a promícháme, můžeme dle potřeby podlít 2 lžícemi vody. Dusíme zakryté cca 10 minut. Krok 4: Po asi 10 minutách přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, vložíme opečené žampiony, necháme prohřát. Krok 5: V misce při servírování poházíme lístky čerstvého koriandru, podáváme s indickým chlebem nebo s rýží.
220 °C. Krok 2: Poté žampiony rozložíme na pekáčku vystlaném pečicím papírem a pečeme 10 minut. Můžeme opékat i na pánvi, ale přidáme maličko másla. Opečené žampiony dáme stranou. Krok 3: V hluboké pánvi necháme na oleji rozvonět římský kmín a chilli papričku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme doměkka. Přidáme pastu a nakrájená rajčata, mletý koriandr a promícháme, můžeme dle potřeby podlít 2 lžícemi vody. Dusíme zakryté cca 10 minut. Krok 4: Po asi 10 minutách přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, vložíme opečené žampiony, necháme prohřát. Krok 5: V misce při servírování poházíme lístky čerstvého koriandru, podáváme s indickým chlebem nebo s rýží.
Zveřejněno 17. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionová tikka masala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6OAV
Moje poznámka
Žampionová tikka masala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6OAV
Nejnovější recepty
Sýrové papriky
Přidáno před 16 hodinami
Rajčatové lasagne
Přidáno před 18 hodinami
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno 6. 8. 2025 08:00:02
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno 6. 8. 2025 06:20:00
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno 6. 8. 2025 06:02:49
Lehká cuketová polévka
Přidáno 6. 8. 2025 06:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krtkův dort na plechu
Dana89 před 1 hodinou
Vláčné řezy s pudinkem a ostružinami
hanacka před 3 hodinami
Švestková čokoláda
sulckax612 před 13 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
dalida před 15 hodinami
Brynzovníky
Jan Nemec před 16 hodinami
Cuketová polévka s kuskusem
TondaJ před 18 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
olca1983 před 19 hodinami
Zemlbába - žemlovka
capramo před 20 hodinami
Rajská polévka s rýží
Kajkajak před 20 hodinami
Jihočeská kulajda
Martina 2552 před 20 hodinami
Suroviny:
žampióny,
jogurt bílý,
kurkuma,
chilli,
koření tandoori masalo,
olej olivový,
římský kmín mletý,
koriandr sušený,
chilli paprika čerstvá,
cibule červená,
rajče,
mléko kokosové,
sůl,
koriandr čerstvý
Komentáře (27)
Jeste mam na zitra k obedu!