Žampionová tikka masala
Chutná a vydatná jídla nemusí nutně vždy obsahovat maso. Vyzkoušejte tuto vegetariánskou verzi tikka masaly s opečenými žampiony. Celý dům vám rozvoní exotické koření a vy se tak můžete přenést až do Indie.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 773 kJ / 663 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 14,87 g | 
| Tuky | 44,02 g | 
| Vláknina | 21,61 g | 
| Cholesterol | 5 mg | 
| Sodík | 120 mg | 
| Sůl | 0,33 g | 
| Sacharidy | 43,32 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky nebo šestiny, podle velikosti a dáme do misky. Přidáme vše na marinádu, promícháme a necháme cca 30 minut marinovat. Zatím rozehřejeme troubu na
220 °C. Krok 2: Poté žampiony rozložíme na pekáčku vystlaném pečicím papírem a pečeme 10 minut. Můžeme opékat i na pánvi, ale přidáme maličko másla. Opečené žampiony dáme stranou. Krok 3: V hluboké pánvi necháme na oleji rozvonět římský kmín a chilli papričku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme doměkka. Přidáme pastu a nakrájená rajčata, mletý koriandr a promícháme, můžeme dle potřeby podlít 2 lžícemi vody. Dusíme zakryté cca 10 minut. Krok 4: Po asi 10 minutách přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, vložíme opečené žampiony, necháme prohřát. Krok 5: V misce při servírování poházíme lístky čerstvého koriandru, podáváme s indickým chlebem nebo s rýží.
220 °C. Krok 2: Poté žampiony rozložíme na pekáčku vystlaném pečicím papírem a pečeme 10 minut. Můžeme opékat i na pánvi, ale přidáme maličko másla. Opečené žampiony dáme stranou. Krok 3: V hluboké pánvi necháme na oleji rozvonět římský kmín a chilli papričku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme doměkka. Přidáme pastu a nakrájená rajčata, mletý koriandr a promícháme, můžeme dle potřeby podlít 2 lžícemi vody. Dusíme zakryté cca 10 minut. Krok 4: Po asi 10 minutách přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, vložíme opečené žampiony, necháme prohřát. Krok 5: V misce při servírování poházíme lístky čerstvého koriandru, podáváme s indickým chlebem nebo s rýží.
Zveřejněno 17. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Žampionová tikka masala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6OAV
Moje poznámka
					
				
Žampionová tikka masala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6OAV
Nejnovější recepty
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 52 minutami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 1 hodinou
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 2 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 2 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 2 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 3 hodinami
	
			
	
	
Tiramisu od Itala
Chasti před 3 hodinami
	
			
	
	
Krupicová kaše
Lida.Rose před 3 hodinami
	
			
	
Romadurová pomazánka
kulaslf před 4 hodinami
	
			
	
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 4 hodinami
						Suroviny:
						
							žampióny, 
						
						
							jogurt bílý, 
						
						
							kurkuma, 
						
						
							chilli, 
						
						
							koření tandoori masalo, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							římský kmín mletý, 
						
						
							koriandr sušený, 
						
						
							chilli paprika čerstvá, 
						
						
							cibule červená, 
						
						
							rajče, 
						
						
							mléko kokosové, 
						
						
							sůl, 
						
						
							koriandr čerstvý
						
					
	
			
	
Komentáře (27)
Jeste mam na zitra k obedu!