Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 447 kJ / 2 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 221,77 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 964 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 19,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fígl je v tom, že listy bazalky zblanšírujeme, což znamená, že je vložíme na půl minutky do vroucí vody, ihned je vyndáme a vložíme do misky se studenou vodou a ledem. Teplotní šok způsobí to, že lístky si zachovají barvu.
Krok 2: Dobře je osušíme.
Krok 3: Česnek najmeno nasekáme nebo utřeme, vložíme spolu s listy, nastrouhaným parmazánem a piniemi do mixéru a rozmixujeme dohladka.
Krok 4: Pak přilijeme postupně olej a důkladně promícháme.
Krok 5: A máme hotovo. Přendáme do sklenek, zavíčkujeme a uchováme v lednici, popř. můžeme i zamrazit.
Zveřejněno 12. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bazalkové pesto stálezelené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAp6
Moje poznámka
Bazalkové pesto stálezelené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAp6
Nejnovější recepty
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 7 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 44 minutami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 46 minutami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 1 hodinou
Krémové těstoviny s kuřecím masem
AndreaAbb před 1 hodinou
Pistáciový rychlý dort
Mart1neek před 1 hodinou
Jogurtový dort s rybízem
Mart1neek před 1 hodinou
Kakaové muffiny
Mart1neek před 1 hodinou
Avokádový tataráček
Simona Maskova před 2 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 2 hodinami
Květáková polévka podle Jitky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
bazalkové pesto bez piniových oříšků,
bazalkové pesto recept,
bazalkové pesto top recept,
bazalkové pesto,
pesto z bazalky,
recept na bazalkové pesto,
pesto z bazalky recept,
bazalkove pesto recept slovensky,
zelené pesto z bazalky,
pesto,
pesto bazalka,
pesto recept,
top recepty bazalkové pesto,
recept na pesto z bazalky,
recept na bazalkový pesko,
bazalkove pesto bez ořechů,
zelene pesto,
pesto bazalkové,
recepty z bazalky,
bazalkove pesto zelene
Suroviny:
bazalka čerstvá,
parmazán,
ořechy piniové,
česnek,
olej olivový
Komentáře (8)
Metoda jak nejlepe zachovat barvu bazalky je pracovat rychle a mit naopak vse vychlazene z lednice, tedy dat olivovy olej, parmazan, cesnek a piniove orisky dobre vychladit + nadobu mixeru doporucuji dokonce vlozit na chvili do mrazaku, vse pak provest co nejrychlji, protoze jsou to prave kyslik a zahrivani bazalky pri mixovani(nebo treni v hmozdiri), kteri pri styku s polyfenoly pritomnymi v bazalce zpusobuji onu neestetickou zmenu barvy (oxidaci)
Jen dodam, ze ja ji delam "normalne", jen se snazim byt rychla a proto pouzivam mixer. Chcete-li, aby vam dele vydrzela, listky bazalky po umyti co nejlepe osuste, voda pestu tez nedela dobre.
Kdyz ho delate v hmozdiri, pouzijte hrubozrnnou sul, pomuze vam vse drive rozmelnit.
To blansirovani je zajimave.