Domácí tatarská omáčka
Jste vyznavači jídel, ke kterým prostě patří tatarská omáčka? Zapomeňte na kupovanou omáčku ve skleničce ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit lahodnou tatarku z pohodlí domova.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 318 kJ / 1 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,94 g |
Tuky | 162,48 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,23 g |
Sacharidy | 6,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurku nasekáme nadrobno. Cibuli nakrájíme opravdu velmi najemno.
Krok 2: Do menší misky dáme majonézu, přidáme nakrájenou cibuli a okurku a přilijeme 2-4 lžíce láku z okurek.
Krok 3: Lák přiléváme do misky za stálého prošlehávání metličkou tak, aby vznikla konzistence tatarské omáčky.
Krok 4: Nezapomene přidat i hořčici. Dochutíme solí a pepřem. Tatarskou omáčku uložíme vychladit do lednice.
Zveřejněno 8. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tatarská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjxP
Moje poznámka
Domácí tatarská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjxP
Nejnovější recepty
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 2 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 4 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 16 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová polévka s rajčaty
wimra před 1 hodinou
Banánové brownies
mardzas před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka
meli11 před 2 hodinami
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Subrt173 před 3 hodinami
Rajčatové lasagne s cuketou a ořechy (raw)
KrisZaezemi před 5 hodinami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 14 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 16 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 16 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 17 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 17 hodinami
Tématické fráze:
recept na tatarskou omáčku,
recept na domácí tatarskou omáčku,
vyroba tatarky,
domácí tatarka,
výroba domácí tatarky,
recept na domácí tatarku,
domácí tatarka z majonezy,
tatarka z majonézy,
výroba majonézy,
jak vyrobit tatarskou omáčku,
jak udelat tatarskou omacku,
tatarska,
domácí tatarka z Majolky®,
tatarka z Majolky®,
tatarská omáčka z jogurtu,
výroba domácí majonezy,
recept tatarskou omačku,
recept na tatarku,
jak se dela tatarka,
domácí tatarka recept
Suroviny:
majonéza,
cibule,
okurky sterilované,
lák okurkový,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (39)
Když jsem bulharum položil na stůl kupovanou I dělanou tatarku, tak to nikdo nejedl. Tady jsou na stole tak dobré saláty, že se o ochucenou Majolku® nikdo nezajímá.
Tento recept jsem zkusil, ale stejně jsem ho trochu doplnil. Špetka samardely, tři špetky čubrica a malonko česneku v prášku. Okurku salatovku ze zahrady a kyselost jsem doplnil lákem z naložené kořenové zeleniny. Dovnitř jsem vmichal celerovou nať.
Samozřejmě, že ne do salátu
Mějte se kouzelně
p.s.cibul uz radeji jen jemne krajim, strouhana rada horkne
Děkuju a hezký den!!: )