Domácí bonboniéra
Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené ovoce, rozinky nebo ořechy, atd..
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 837 kJ / 1 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 70,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 115,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí bonboniéra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8wP
Moje poznámka
Domácí bonboniéra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8wP
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 22 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 15 minutami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 38 minutami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 1 hodinou
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 2 hodinami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 3 hodinami
Cuketový perník
MonikaP. před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 5 hodinami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí čokoládové bonbony,
domácí bonboniera,
výroba čokoládových bonbonů,
výroba domácí čokolády,
výroba domácí čokolády,
čokoládové bonbony recept,
domácí čokoládové pralinky,
čokoládové bonbony recept,
domaci bombony,
recept na čokoládové bonbony,
domácí cukroví,
výroba domácích bonbonů,
domácí pralinky recept,
domácí výroba čokolády,
čokoládové pralinky recept,
výroba čokolády recept,
domaci cukroví recepty,
recept na domácí čokoládu,
domácí čokoládové bombony,
čokoládové bonbony výroba
Suroviny:
čokoláda mléčná,
čokoláda hořká,
tuk ztužený,
salko
Komentáře (160)
Musíš vyzkoušet. Ale myslím, že i tak budeš bonbony uchovávat v chladnu, takže by měly vydržet dlouho.
Můžeš dát místo Salka nějakou vyzkoušenou hmotu na nepečené cukroví, třeba něco takového http://www.toprecepty.cz/recept/30693-kastanove-ku... a zalít ho čokoládou.
Každý má právo vyjadriť svoj názor, aj negatívny a kritický. Kritika má byť ale konštruktívna, čo vašim komentárom chýba. Vám neide o zlepšenie receptu pre prípadných záujemcov o jeho realizáciu, neide vám o prispenie a zlepšenie receptu svijimi postrehmi a praktickými skúsenosťami. Vám ide len o štvanie a rýpanie. A takéto komentáre pod receptom nemajú miesto.
Vyjadrili ste svoj názor a tým to malo skončiť. Lenže vaša vnútorná potreba očierniť to, čo iní tak chvália, je silnejšia ako zdravý rozum.
Ospravedlňujem sa cathleen, že to píšem pod jej recept, ale musela som to napísať. Aj za cenu toho, že "Jana" sa prípadne ako iná neregistrovaná premiestni pod môj recept. Lenže cit pre spravodlivosť je zasa silnejší u mňa.
Vsem, co radi vari a nejen kecaj, preju prijemnou nedeli
PS: je tu spousta, opravdu spousta jiných receptů, které by si zápornou kritiku opravdu zasloužily.
Jen se mi zda, ze se trosku moc rada poslouchate (ctete) a musite mit posledni slovo
A navic - opravdu jste si nikdy nevsimla, ze spousta veci, ktere se i prodavaji jako hand made, je zadana s nedokonalym tvarem?
p.s tak si jdi koupit nějakou úža polskou bombošu plnou náhražek, je to za pár kaček,hnusný a oslavenec jistě padne na zadek
Kupte si nejakou krasnou bombošku a dobrou chuť.
Tím ztuženým tukem podle mého hmota nabyde, určitě to jde jen z čokolády samotné..
Letos se chystám domácí bonbóny dělat znovu, ale už jen z rozpuštěných čokolád (koupených levněji, v akci) a vmáčknu do nich kousek náplně nebo třeba sušenou švestku, předem namočenou v rumu.
jsem ráda, že jsem tento recept našla. Sama osobně plním čokoládovou pěnou a jsem ráda za inspiraci ;) Děkuji. Jen se chci zeptat, jestli nemáte problémy s vyjímáním bonbónů z formy. Já, když je dělala poprvé, tak jsem měla a proto jsem přestala do čokolády přidávat ztužený tuk, jdou vyklepnout snadno a rychleji a lépe tuhnout :)
Teď vidím, že to píše už Richie
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/6013811...
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/6014619...
Koupila jsem si kytičky, srdíčka měli vyprodané. Jako náplň jsem použila krém z bílé čokolády, mléka a kokosu a pak taky z bílé čokolády, mléka a matchi (matcha je nejkvalitnější zelený japonský práškový čaj, je k dostání jen ve specializovaných prodejnách a já i můj přítel chuť matchi přímo milujeme, hlavně na dochucení různých sladkých dobrot). A byli výborné. :) Fotku nemám, ale až budu příště dělat, tak nafotím. :)
http://www.youtube.com/watch?v=ETiJYi4Pb00&feature...
Snad to pomůže při dalším pokusu?
Formu mam silikonovu, original na domace bonbony. Ale myslim si, ze to bude trochu aj tou cokoladou.. kupila som milku mliecnu, rozpustila som ju, a cast mi zostala. Ani po niekolkych hodinach nestuhla, takze asi preto mi bonbony nedrzali tvar.
Btw., pravdaze som zabudla, ze salko treba varit, takze som ho tam vliala len tak, nemilobohu. Zvysne salko mam v konzerve. Co s nim, mam ho preliat do hrnca, a varit vo vodnom kupeli? (pokial viem, ma sa varit v uzavretej konzerve)
Jakou formu jsi na ně použila?
Vsetko vyzeralo dobre, az kym neprislo na vyklapanie. Z osmych uvodnych bonbonov prezil len jeden junak. Keby tu bol naaaaahodou tiez niekto taky hlupy, ako ja, tak:
1. vonkajsi cokoladovy obal urobte dostatocne hruby, inak bude praskat, sviniar
2. napln nalejte najviac do polovice,ja som dala do dvoch tretin, a aj tak vytiekla
Ale ten jeden, co prezil (plneny nutelou, nie salkom), je velmi pekny! Pravdaze, neslobodno ho prevratit
Ale vsetky, aj tie nepodarky, chutia vyborne