Kynutý se švestkami ... koláč
Odzkoušený recept na kynutý koláč se švestkami, kde za vás velký kus práce udělá domácí pekárna, která těsto připraví. Vláčný koláč, posypaný křupavou drobenkou a skořicovým cukrem zajisté sklidí úspěch.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 977 kJ / 7 643 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,97 g |
Tuky | 294,96 g |
Vláknina | 52,90 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,53 g |
Sacharidy | 1 050,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo necháme rozpustit v mikrovlnce nebo v rendlíku, do horkého přidáme sádlo a olej.
Krok 2: Vlijeme do pečicí nádoby domácí pekárny (pečky).
Krok 3: V mléku rozmícháme vejce a žloutky, přidáme rum a nalijeme k tukům do pečky. Přidáme prosáté mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí.
Krok 4: Do jednoho rohu dáme cukr, do protilehlého pak sůl. Zapneme program Hnětení a kynutí.
Krok 5: Švestky omyjeme důkladně pod tekoucí vodou, necháme v cedníku okapat. Připravíme drobenku - všechny suroviny na ni určené spojíme v misce prsty dohromady, až získáme drolivou, máslem vonící a slaďoučkou drobenku.
Krok 6: Vymažeme lehce, třeba sádlem nebo Herou, máslem, nebo olejem oba plechy.
Krok 7: Vypeckujeme švestky, nepůlíme, pouze rozložíme. Rozehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 8: Nyní těsto rozdělíme spravedlivě na dvě poloviny, a to tak, že z pečicí nádoby domácí pekárny rovnou na plechy. Rukama, které si občas namočíme ve vodě, těsto rozetřeme po celé délce i šířce plechů.
Krok 9: Na rozprostřené těsto rozložíme zhusta švestky a poprášíme skořicovým cukrem. Na každý plech jeden sáček. Posypeme drobenkou.
Krok 10: A to samé zopakujeme na druhém plechu. Poté pečeme při výše zmíněné teplotě cca 20 minut.
Krok 11: Vy vytažení z trouby a částečném vychladnutí koláče pocukrujeme moučkovým cukrem přes sítko.
Zveřejněno 26. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý se švestkami ... koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NXZ8
Moje poznámka
Kynutý se švestkami ... koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NXZ8
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 15 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp
Tereziena před 2 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 2 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 8 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 11 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 11 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 11 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 11 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 12 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 12 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kynutý táč se švestkami,
švestkový kynutý koláč,
kynutý svestkový koláč,
švestkový koláč kynutý,
švestkovy táč,
kynuté švestkové koláče,
táč se švestkami,
kynutý švestkový táč,
trnkovy kolac,
kynuty kolac,
koláče se švestkami,
kynuty trnkovy kolac,
trnkový táč,
švestkový koláč,
kynutý koláč s tvarohem a švestkami,
trnkova buchta,
kynutá buchta se švestkami a drobenkou,
koláče se švestkama,
kolač se švestkami,
hrnkový koláč se švestkami
Suroviny:
máslo,
olej,
sádlo,
mléko,
vejce,
žloutek,
rum,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
sůl,
droždí čerstvé,
ghee,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
švestky,
cukr skořice,
tuk
Komentáře (140)
Navíc se s těstem výborně pracuje.
Jedinou nevýhodou koláče je, že tak rychle mizne.