Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)
Jablečný štrúdl je oblíbený dezert, který v sobě spojuje lahodnou chuť šťavnatých jablek, voňavé skořice a křehkého, tenkého těsta. Na rozdíl od tradičních receptů je příprava tohoto štrúdlu rychlá a snadná, protože nevyžaduje kynutí těsta.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 092 kJ / 3 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,18 g |
Tuky | 167,56 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 806 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 391,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky nastrouháme tuk, přidáme vejce, špetku soli, cukr, ocet a pomocí vody vypracujeme hladké těsto a necháme aspoň hodinu odležet v chladu.
Krok 2: Potom rozdělíme na čtyři díly, každý díl rozválíme na placku, posypeme strouhankou, naplníme nastrouhanými a vymačkanými jablky, přidáme nastrouhané ořechy, pocukrujeme a posypeme skořicí.
Krok 3: Pečeme na 180 °C v předehřáté troubě, až nám povrch zezlátne tj. asi 1/2 hodinky.
Zveřejněno 20. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRR8
Moje poznámka
Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRR8
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 4 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 18 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 23 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté těsto na cokoli
Nadezda76 před 11 minutami
Vepřová kýta na slanině a majoránce
lidunka76 před 19 minutami
Andělsky nadýchaný perník
LuKrajKa před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
David Salamánek před 1 hodinou
Cuketové zelí dušené
vanilj před 1 hodinou
Rychlá polévka z mletého masa
Kajkajak před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ivyjg před 3 hodinami
Čína, jakou svět neviděl
Veronika_1 před 3 hodinami
Vepřový guláš a domácí nočky
Blazenka před 3 hodinami
Bábovka BBB - báječná banánová bábovka
Fulda před 3 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin s octem,
těsto na závin s octem,
nekynuty jablecny zavin,
nekynutý závin,
jablečný štrůdl s octem,
závin s octem,
jablečný zavin,
jablkový závin nekynutý,
jablečný štrúdl,
štrúdl s octem,
těsto na štrúdl s octem,
jablečny zavin recept,
jablečný závin nekynutý,
tažený závin recept úžasný,
tažený závin recept úžasný,
jablecny zavin-strudl,
nekynutý jablkový závin,
štrůdl nebo štrúdl,
recept na jablečný štrůdl,
těsto na slaný štrůdl nekynuté
Suroviny:
mouka hladká,
tuk,
vejce,
cukr,
ocet,
voda,
sůl,
strouhanka,
jablko,
ořechy,
skořice,
cukr
Komentáře (14)
Používám sekané ořechy
Před pečením jsem zkoušel mašlovat žloutkem, vejcem, mlékem, vodou... a vliv to má pouze na barvu produktu, která se stejně u nás ztratí pod sněhobílým cukrovým popraškem