Květák, lilek a cizrna na způsob indické tikka masala
Pokrmy inspirované indickou kuchyní jsou plné zeleniny, výrazného koření a také pikantní chuti. Chutnou a snadnou zeleninovou směs z lilku, rajčat a cizrny si můžete snadno připravit k rychlému obědu, třeba s rýží nebo tradičním chlebem naan.
Postup přípravy
Krok 1: Lilek omyjeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme vypotit. Zatím očistíme květák a rozebereme jej na malé růžičky. V hmoždíři nadrtíme římský kmín, nasekáme nadrobno očištěný česnek, zázvor a chilli.
Krok 2: Lilek otřeme důkladně papírovými utěrkami a nakrájíme na čtvrtkolečka. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a necháme rozvonět česnek, zázvor a chilli. Přidáme lilek a opečeme dozlatova.
Krok 3: Snížíme teplotu a přidáme všechno koření, rajčatovou pastu, promícháme a trochu podlijeme vodou. Přidáme rajčata, propláchnutou cizrnu, květák a jogurt. Promícháme dle potřeby podlijeme a podusíme cca 15 minut.
Krok 4: Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Podáváme s rýží v samostatné misce nebo s chlebem naan.
Zveřejněno 7. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák, lilek a cizrna na způsob indické tikka masala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNMJ1
Moje poznámka
Květák, lilek a cizrna na způsob indické tikka masala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNMJ1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
olej rostlinný,
zázvor čerstvý,
česnek,
květák,
cizrna,
rajče,
pasta rajčatová,
římský kmín mletý,
kurkuma,
koriandr sušený,
koření garam masala,
paprika sušená sladká,
chilli,
jogurt bílý,
šťáva citronová,
cukr
Komentáře (3)