Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší kokosky

Pokud existuje cukroví, které miluje snad každá návštěva, jsou to právě úžasně voňavé kokosky. Přitom stačí pouze tři suroviny, žádné složitosti. U tohoto receptu se ani nemusíte trápit se šleháním sněhu, kokosky upeče i začátečník.

Hodnocení receptu je 4,7 (216×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jafin

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 301 kJ /
2 223 kcal
Bílkoviny29,36 g
Tuky151,12 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy173,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas předehřejeme troubu na 150 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Všechny suroviny v míse smícháme dohromady. Je-li těsto velmi suché, můžeme přidat ještě polovinu dalšího vejce. Krok 3: Na plechu tvoříme z těsta lžičkou malé hromádky. Krok 4: Kokosky pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 °C do zrůžovění.

TIP: Kokos v kuchyni

Zveřejněno 6. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nejjednodušší kokosky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/41k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nejjednodušší kokosky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/41k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (262)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dle recenzí, jsem byla nerozhodná. jestli vyzkoušet ,či ne.
Vyzkoušela jsem, měla jsem větší vejce, takže stačila jen 2 ks.
Pekla jsem na 145°C cca 20 min....každý dle své trouby.
Kokosky jsou skvělé, opravdu lehké, chutné . Udělám ještě jednu várku. 👍👍👍

Kokosky u nás nikdo nedělá. Letos tento recept ale určitě vyzkouším. Recept vypadá velmi jednoduše.😍

Zkuste tvarohové a budete v nekončícím org....

Nejlepší, takto je dělám už léta. Vůbec to není suché a není třeba přidávat vejce navíc. Já akorát mokrými rukami tvořím kuličky. Peču dorůžova. Dokud nevychladnou, rozpadají se, ale pak se zpevní a jsou měkké a nadýchané. Nemám ráda klasické suché kokosky, tyto jsou top. A ještě když se krémem přilepí na linecké kolečko nebo piškot a spodek namočí do čokolády 😋

Opravdu suché, i pro přidání dalšího vejce . Rozpadají se, nejsou šťavnaté

chikitka: taky se mi to rozpadá

Zkusila jsem, také nevím čím to je ale těsto je hrozné, nedrží pohromadě a rozpadají se,po upečení hrozně suché, tak nevím, ale za mě :no:

Když je včas vyndate-jeste za ruzova;tak jsou naprosto vynikajici

sníst se to dá, ale pochutnat si na tom může jen někdo, kdo nikdy nejedl opravdovou kokosku. Protože s ní to nemá absolutně nic společné
:-((

Ahojky, holky, tak dneska jsem zkusila , do růžova, 25 min., přidala na radu zde píšících 1vejce, celkem tedy 3ks, lžíci oleje a citr. šťávu. Drží pohromadě a chladnou, tak uvidím. Hezké Vánoce 2017:-)

Nedoporučuji větší hnus jsem v životě nejedl je to tvrdé a vůbec nechutná jako kokosky
prostě poprvé a naposledy:-//

Honza: váš vulgární komentář mažu.
Tyto snadné kokosky jsem pekla i já a pamatuji, že mě nadchly svou jednoduchostí a tím, jak byly výborné (receptů na tyhle jednoduché tu máme víc, a podle fotky vidím, že jsem pekla zrovna podle tohoto receptu).

Honza: Tvrdé jsou pouze, pokud je necháte déle v troubě, když je vyndáte včas, jsou uvnitř vláčné. Tyto kokosky dělá moje babička, dělají je u nás v cukrárně a já je peču taky. Lepší kokosky neznám.

Super rychlé kokosky,udělám hned za chvilku:-K<3:-p

Pěkně napíču, dával jsem 2 vejce a vůbec to nedrží pohromadě, ve videu to vypadá jako by použili jenom 100g či ještě míň!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nastaveno mlékem snad to bude chutnat!!!

Tématické fráze:
kokosky hned měkké, kokosky z bílků hned měkké, nejlepsi kokosky, nejlepsi recept na kokosky, kokosky z bílků měkké, jednoduche kokosky, kokosky z bílků, vánoční cukroví kokosky, kokosky cukroví, cukroví kokosky, dobré kokosky, rychle kokosky, vánoční kokosky, nejlepší kokosky recept, koksky, kokosky-recept, kokosky jednoduche, recepty na vánoční cukroví kokosky, rychlé kokosky z bílků, vanocni cukrovi recepty kokosky

Suroviny:
kokos strouhaný, cukr moučkový, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu