Jelení guláš
Pokud se vám poštěstilo a dostali jste kousek jelení plece, uvařte z ní guláš a rovnou dvojité množství. Druhý den je totiž ještě lepší, než ihned po uvaření. Ale vzhledem k tomu, jak krásně voní, je téměř nemožné odolat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 118 kJ / 1 701 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,77 g |
| Tuky | 167,05 g |
| Vláknina | 13,02 g |
| Cholesterol | 146 mg |
| Sodík | 1,30 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 36,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle dočervena osmažíme nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Promícháme, papriku necháme jen zpěnit a hned zastříkneme vodou (1-2 lžíce), aby paprika nezhořkla.
Krok 2: Hned přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a za stálého míchání necháme chvíli restovat na cibuli s paprikou.
Krok 3: Přidáme protlak, sůl, trochu gulášového koření, česnek, jednu lžičku kmínu, nastrouhanou kůru. Promícháme a zalijeme malým množstvím vývaru. Necháme pod pokličkou dusit, v případě potřeby doléváme malým množstvím vývaru.
Krok 4: Když je maso měkké, tak ho vyndáme a šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, zasmažíme a za stálého prošlehávání metličkou zalijeme vývarem.
Krok 5: Na malém příkonu tepla povaříme asi 25 minut, přecedíme, přidáme maso a majoránku promnutou v dlaních. Do hotového guláše přidáme ještě nadrobno nakrájenou a orestovanou slaninu.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlK
Moje poznámka
Jelení guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlK
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 45 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 19 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 43 minutami
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 13 hodinami
Tématické fráze:
jelenní guláš,
jelení maso recepty,
jelení maso,
recepty z jelena,
jelení guláš podle pohlreicha,
guláš z jeleního masa,
jeleni recepty,
guláš ze siky,
jelen recepty,
jelen sika recepty,
recepty z jeleního masa,
guláš z jelení kýty,
recepty na jelen,
jelenní guláš recept,
recepty jelen,
recepty jelení maso,
jeleni,
jelen recept,
jelenní maso,
jeleníguláš
Suroviny:
plec jelení,
sádlo,
cibule,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
sůl,
koření gulášové,
česnek,
kmín celý,
majoránka,
kůra citronová,
mouka hladká,
vývar masový,
voda,
slanina
Komentáře (19)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Předpokládala bych, že když jsem recept dala do kategorie Maso a nazývá se Jelení guláš, že všem bude jasné, že právě tam je ten jelen, ze kterého je to plecko.
Odkaz na dělení jeleního masa.
slideplayer.cz/slide/2350357/8/images/14/D%C4%9Blen%C3%AD+zv%C4%9B%C5%99iny+na+%C4%8D%C3%A1sti.jpg
Kdyby to bylo jinde než v kategorii Maso, třeba Vosí hnízdo v cukroví, tak bych se Tvému případnému dotazu "A kde jsou ty vosy?" tak nedivila, ale zde je to opravdu maso a je z jelena.
Prostě skvělé vepřové párky, skoro jako jelení guláš.