Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kotleta v pikantní šťávě

Rebarbora nepatří jenom do koláče. Vyzkoušejte ji naslano v této zajímavé kombinaci s vepřovou kotletou a jablky. Slaná, sladká i kyselá chuť se v tomto receptu skvěle propojí a na doměkka podušeném mase si jistě pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 313 kJ /
1 748 kcal
Bílkoviny212,82 g
Tuky53,17 g
Vláknina20,69 g
Cholesterol 435 mg
Sodík 622 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy97,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu a ovoce očistíme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno a jablka s rebarborou nakrájíme na drobnější kousky. Krok 2: Kotletu očistíme, nakrájíme na 5 plátků a na okrajích nařízneme. Okořeníme solí, pepřem, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Krok 3: V kastrolu na rozehřátém másle s olejem maso prudce opečeme a vyndáme na talíř. Do výpeku dáme krátce orestovat cibuli s kmínem a paprikou. Poté přidáme jablka, rebarboru, promícháme a přidáme maso. Podlijeme vodou do poloviny masa a slabým varem dusíme doměkka. Krok 4: Měkké maso dáme bokem, šťávu lehce rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme med, prolisovaný česnek, podle potřeby dochutíme a 2 minuty provaříme. Krok 5: Podáváme s rýží, vhodné jsou i noky nebo těstoviny.

TIP: Deset rad na téma rebarbora

Zveřejněno 21. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XzNg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XzNg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak dnes jsem uvařila a říkám jo, jo a jo👍 . Pomohla jsem si u ochucení omáčky trochou worcestru, jako příloha kari rýže. Manžel si převelice pochvaloval i když suroviny na přípravu obědu v něm příliš důvěry nevzbuzovaly. Určitě jsem nedělala naposledy, moc děkuji a recept doporučuji.

misula29: Z hezkého komentáře mám velkou radost a moc děkuji:-KWorcestr nebo i sojovka jídlo také dobře dochutí.Pokud je už po sezóně,dávám mraženou rebarboru(mám pokaždé pár sáčků do zásoby)Také dobře poslouží rebarborový kompot.Někomu se to může zdát jako docela slušná"prasárnička",ale pokud to strávníci nevědí,tak to nepoznají a já jim to raději neříkám😁

Recept jsem objevila až dnes, pokusím se vyzkoušet co nejdříve, dokud je období rebarbory, protože to vypadá velmi zajímavě.

misula29: Děkuji za zájem:-K Snad jídlo nezklame :-)

Dnes jsme meli znovu veprove kotlety podle Tveho receptu a znovu musim rici vynikajici. Vynechala jsem rebarboru a dala jen opravdu malo medu.😋

hazel: Staňko,děkuji ti:-KMám velkou radost z toho,že jsi jídlo opět uvařila a že vám chutná😍

kokronilla: Děkuji za pochvalný komentář,udělal mi radost:-8:-KPomalý hrnec je dobrá volba,také ráda používám:yes:V něm se jídlo nepřipálí a člověk nemusí hlídat hrnec na sporáku:-8S pohankou to bude také fajn:-8

Skvělé jídlo, vzhledem k ročnímu období jsem vynechala rebarboru, tudíž i med, ale i tak to bylo výborné, vařila jsem v pomalém hrnci. Jako příloha byla rýže, příště vyzkoušim s pohankou.

Vcera jsme to meli k veceri. Mohu potvrdit je to velmi dobre a urcite to budu delat znovu.

hazel: Velice jsi mě potěšila,moc děkuji:-8:-K

Tématické fráze:
vepřová kotleta recepty, recepty z vepřové kotlety, vepřová kotleta, vepřová kotleta, vepřová kotleta recept, vepřové kotlety, veprove kotlety recepty, naložená vepřová kotleta pikantní, kotleta na šťávě, vepřová kotleta s rýží, kotleta recept, vepřové kotlety recept, kotleta recepty, recepty z kotlety, kotlety recept, pikantní vepřové kotlety, kotlety recepty, kotlety na šťávě, recept na vepřové kotlety, vepřové kotlety na šťávě

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, cibule, jablko, rebarbora, česnek, olej, máslo, med, mouka hladká, hořčice, kmín celý, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu