Zimní podkrkonošská polévka
Vydatná polévka z brambor, hub a vajec, zahuštěná moukou a dochucená kmínem, pepřem a cibulkou smaženou na sádle, která zahřeje a zasytí v chladných dnech. Tradiční recept z Podkrkonoší spojuje jednoduchost s poctivou chutí české kuchyně.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 18,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 1,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zimní podkrkonošská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mjlm
Moje poznámka
Zimní podkrkonošská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mjlm
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 3 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 16 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 16 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 16 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 1 hodinou
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 1 hodinou
Lasagne z cukety
stanik před 1 hodinou
Americké okurky
JiriSeidler před 1 hodinou
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 2 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
Simonasesimik před 2 hodinami
Buďáky - buchty se švestkami
Simonasesimik před 2 hodinami
Cuketové zelí
janatka před 2 hodinami
Cuketové halušky
janatka před 2 hodinami
Tématické fráze:
polévka ze zavařených hub,
zavarene houby,
podkrkonošská cibulačka,
podkrkonošská kuchařka,
krkonošská couračka,
zimní houby,
krkonosska cibulačka,
zavařené houby na kyselo,
podkrkonožska polevka,
houbova polevka z podkrkonoši,
zavařené houby v polévce,
zavařené houby v sádle,
recept krkonošská cibulačka,
recept na podkrkonošké kyselo,
podkrkonošké kyselo,
polevka se zavarenych hub,
houby zavařené v sádle,
podkrkonošská houbová polévka,
houby v sádle recepty,
zavarene houby polevka
Suroviny:
houby čerstvé,
brambory,
mléko,
cibule,
vejce,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl,
mouka polohrubá,
sádlo
Komentáře (5)