Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní podkrkonošská polévka

Vydatná polévka z brambor, hub a vajec, zahuštěná moukou a dochucená kmínem, pepřem a cibulkou smaženou na sádle, která zahřeje a zasytí v chladných dnech. Tradiční recept z Podkrkonoší spojuje jednoduchost s poctivou chutí české kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 104 kJ /
264 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky18,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy1,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na sádle osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno a na ní houby. Krok 2: Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme, přisypeme kostky oloupaných brambor a společně vaříme asi 15 minut. Krok 3: Poté zahustíme moukou, rozmíchanou v mléce, dobře provaříme a těsně před dokončením vmícháme vejce, rozšlehaná s troškou vody.

TIP: Jak zahustit polévku bez mouky

Zveřejněno 1. 7. 2009

Poznámka autorky cathleen

Polévka je hodně vydatná a zahřeje nejen v zimních dnech. Pokud nemám čerstvé houby, mívám zavařené, dušené ve vlastní šťávě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mjlm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mjlm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Manžel je polévkový, takže si ji hned dávám do oblíbených:-p:-p a poslíám bodíka:yes:

Tak jdu na ni ;-)uz se tesim jak si vsichni urcite pochutname vypada skvele:-p:yes::yes:

Tuto polévku mám moc ráda.:-p a dělám ji téměř stejně, jen ji zasmažuji.Bodík už letí:yes:

Tématické fráze:
polévka ze zavařených hub, zavarene houby, podkrkonošská cibulačka, podkrkonošská kuchařka, krkonošská couračka, zimní houby, krkonosska cibulačka, zavařené houby na kyselo, podkrkonožska polevka, houbova polevka z podkrkonoši, zavařené houby v polévce, zavařené houby v sádle, recept krkonošská cibulačka, recept na podkrkonošké kyselo, podkrkonošké kyselo, polevka se zavarenych hub, houby zavařené v sádle, podkrkonošská houbová polévka, houby v sádle recepty, zavarene houby polevka

Suroviny:
houby čerstvé, brambory, mléko, cibule, vejce, kmín drcený, pepř mletý, sůl, mouka polohrubá, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu