Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní podkrkonošská polévka

Vydatná polévka z brambor, hub a vajec, zahuštěná moukou a dochucená kmínem, pepřem a cibulkou smaženou na sádle, která zahřeje a zasytí v chladných dnech. Tradiční recept z Podkrkonoší spojuje jednoduchost s poctivou chutí české kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 104 kJ /
264 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky18,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy1,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na sádle osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno a na ní houby. Krok 2: Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme, přisypeme kostky oloupaných brambor a společně vaříme asi 15 minut. Krok 3: Poté zahustíme moukou, rozmíchanou v mléce, dobře provaříme a těsně před dokončením vmícháme vejce, rozšlehaná s troškou vody.

TIP: Jak zahustit polévku bez mouky

Zveřejněno 1. 7. 2009

Poznámka autorky cathleen

Polévka je hodně vydatná a zahřeje nejen v zimních dnech. Pokud nemám čerstvé houby, mívám zavařené, dušené ve vlastní šťávě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní podkrkonošská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mjlm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní podkrkonošská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mjlm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Manžel je polévkový, takže si ji hned dávám do oblíbených:-p:-p a poslíám bodíka:yes:

Tak jdu na ni ;-)uz se tesim jak si vsichni urcite pochutname vypada skvele:-p:yes::yes:

Tuto polévku mám moc ráda.:-p a dělám ji téměř stejně, jen ji zasmažuji.Bodík už letí:yes:

Tématické fráze:
polévka ze zavařených hub, zavarene houby, podkrkonošská cibulačka, podkrkonošská kuchařka, krkonošská couračka, zimní houby, krkonosska cibulačka, zavařené houby na kyselo, podkrkonožska polevka, houbova polevka z podkrkonoši, zavařené houby v polévce, zavařené houby v sádle, recept krkonošská cibulačka, recept na podkrkonošké kyselo, podkrkonošké kyselo, polevka se zavarenych hub, houby zavařené v sádle, podkrkonošská houbová polévka, houby v sádle recepty, zavarene houby polevka

Suroviny:
houby čerstvé, brambory, mléko, cibule, vejce, kmín drcený, pepř mletý, sůl, mouka polohrubá, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu