Sulc - jednoduchá varianta
Sulc je takový chudší příbuzný tlačenky, protože se dělá z podřadnějšího masa. Kolena obsahují spoustu kůže, šlach, chrupavek i kus kosti, což jsou všechno důležité přísady pro úspěšný vznik rosolu. Žádné práškové želatiny netřeba, ztuhne to všechno samo.
Postup přípravy
Krok 1: Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě kolena spolu s kořením doměkka.
Krok 2: Měkká kolínka vyndáme, vývar přecedíme do menšího hrnce.
Krok 3: Přidáme do něj půl balíčku mražené zeleniny, trochu octa, dochutíme (ochutnejte, musí být trošku víc slané a kyselé).
Krok 4: Kolínka vykostíme a maso i kůže nakrájíme na malé kousíčky.
Krok 5: Když je zelenina měkká, vmícháme nakrájené maso, případně ještě dochutíme.
Krok 6: Nalijeme do pekáčku a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 22. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc - jednoduchá varianta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/koBJ
Moje poznámka
Sulc - jednoduchá varianta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/koBJ
Nejnovější recepty
Rychloštrúdl
Přidáno před 2 hodinami
Máslová dýně
Přidáno před 3 hodinami
Kakaový perník s marmeládou
Přidáno před 4 hodinami
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Kolínka s vajíčkem
Přidáno před 6 hodinami
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Krkovička z trouby
bint2103 před 1 hodinou
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 1 hodinou
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 2 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 3 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 3 hodinami
Krkovička pečená po staročesku
Lida.Rose před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
minitka111 před 3 hodinami
Tématické fráze:
recept na výborný vepřový sulc,
jednoduchá domácí huspenina,
šumavský sulc,
zeleninový sulc,
sumavsky sulc recept,
sulc se zeleninou,
zulc,
výborný sulc,
jednoduche recepty pro zacatecniky,
sulc recept,
výborný domácí sulc,
vánoční sulc,
vaříme sulc,
jak dlouho vařit domácí sulc,
recept na vyborny sulc,
sulc,
domácí sulc se zeleninou,
sulc zeleninový,
recept na šumavský sulc,
jednoduchá vánočka
Suroviny:
koleno vepřové,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
směs zeleninová s kukuřicí,
ocet
Komentáře (5)