Sulc - jednoduchá varianta
Sulc je takový chudší příbuzný tlačenky, protože se dělá z podřadnějšího masa. Kolena obsahují spoustu kůže, šlach, chrupavek i kus kosti, což jsou všechno důležité přísady pro úspěšný vznik rosolu. Žádné práškové želatiny netřeba, ztuhne to všechno samo.
Postup přípravy
Krok 1: Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě kolena spolu s kořením doměkka.
Krok 2: Měkká kolínka vyndáme, vývar přecedíme do menšího hrnce.
Krok 3: Přidáme do něj půl balíčku mražené zeleniny, trochu octa, dochutíme (ochutnejte, musí být trošku víc slané a kyselé).
Krok 4: Kolínka vykostíme a maso i kůže nakrájíme na malé kousíčky.
Krok 5: Když je zelenina měkká, vmícháme nakrájené maso, případně ještě dochutíme.
Krok 6: Nalijeme do pekáčku a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 22. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc - jednoduchá varianta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/koBJ
Moje poznámka
Sulc - jednoduchá varianta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/koBJ
Nejnovější recepty
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninový salát s pekingským zelím
Přidáno před 14 hodinami
Kančí guláš se zelím
Přidáno před 14 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
ilonkakulisek před 6 minutami
Banánové lívance
MichaelaZamostna před 27 minutami
Panzanella s pečenými rajčaty
preclik.jana před 29 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Petulice před 31 minutami
Vydatná hrachovka
Fitulka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Fitulka před 2 hodinami
Italské plněné placky
Lucie1001 před 3 hodinami
Helenské rohlíky
Tynaja před 6 hodinami
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 6 hodinami
Segedínský guláš
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
recept na výborný vepřový sulc,
jednoduchá domácí huspenina,
šumavský sulc,
zeleninový sulc,
sumavsky sulc recept,
sulc se zeleninou,
zulc,
výborný sulc,
jednoduche recepty pro zacatecniky,
sulc recept,
výborný domácí sulc,
vánoční sulc,
vaříme sulc,
jak dlouho vařit domácí sulc,
recept na vyborny sulc,
sulc,
domácí sulc se zeleninou,
sulc zeleninový,
recept na šumavský sulc,
jednoduchá vánočka
Suroviny:
koleno vepřové,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
směs zeleninová s kukuřicí,
ocet
Komentáře (5)