Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 975 kJ / 2 145 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 306,75 g |
| Tuky | 102,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 660 mg |
| Sodík | 6,84 g |
| Sůl | 15,75 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z vepřové kýty převážeme nití tak, aby nám vznikl úhledný váleček.
Krok 2: V trošce oleje (asi 2 polévkové lžíce) rozmícháme polovinu sáčku koření „Vepřová pečeně“ a velmi důkladně potřeme vepřové maso. Necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.
Krok 3: Následně maso velmi zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a přendáme po zatažení masa do hrnce.
Krok 4: Na zbytku oleje s kořením po opečení masa ještě orestujeme jednu celou na hrubo nakrájenou cibuli a tu poté přidáme k masu do hrnce. Lehce podlijeme vodou a to tak do poloviny masa a dusíme, dokud není měkké (u masa ze selátka stačí cca 45 minut).
Krok 5: Maso poté vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na silnější plátky.
Krok 6: Společně s dušením si v druhém hrnci uvaříme špalek uzené krkovice a to cca stejnou dobu.
Krok 7: Uzené maso po uvaření taktéž nakrájíme na silnější plátky.
Krok 8: Takto připravené kombinované maso podáváme od každého po jednom plátku se sterilovaným červeným zelím a houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 22. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oOXY
Moje poznámka
Moravský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oOXY
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 17 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moji utopenci
marky79 před 20 minutami
Pudinkové cukroví
adela. před 29 minutami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 30 minutami
Sachr cukroví
adela. před 34 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 2 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečení v sáčku recept,
pečení v sáčku,
sáčky na pečení recepty,
moravské cukroví,
uzené selátko,
sáčky na pečení,
sacky na peceni-recepty,
recept na naloženi maso k uzení,
uzená vepřová kýta,
uzený talíř,
recepty se sáčkem na pečení,
moravský talíř,zelí,
talíř na cukroví,
příprava obědu na talíř,
cukroví z moravy recepty,
uzená vepřová kýta recepty,
vepřové maso a moravské uzené,
veprove maso pecene v sacku,
recepty peceni v sacku na peceni,
recept sáčky na pečení
Suroviny:
kýta vepřová,
krkovice uzená,
koření vepřová pečeně,
olej,
cibule,
pepř,
sůl
Komentáře (7)