Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 894 kJ / 5 472 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 335,38 g |
| Tuky | 383,61 g |
| Vláknina | 81,20 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 4,06 g |
| Sůl | 9,50 g |
| Sacharidy | 158,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: 6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a slaninu. Přidáme petrželovou a celerovou nať, česnek nakrájený na plátky, zalijeme olejem a to všechno promícháme tak, aby se maso obalilo vším, proložíme větvičkami jehličí a necháme nejméně 8 hodin odležet a každou hodinu promícháme. Pečeme na ohni nebo v troubě s dostatečným dodáním těchto možných ingrediencí: majoránka nebo zázvor,nebo šalvěj, nebo meduňka. Pojídá se, až je maso měkké a krásně upečené za stálého polévání. Tato poznámka není zbytečná, protože to tak voní, že mnozí se na živáňskou vrhají dříve. Když pečeme na ohni, tak zeleninu cibuli, špek, česnek a nať rozsekáme a podáváme syrovou jako salát.
Zveřejněno 18. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumavská živáň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ2n
Moje poznámka
Šumavská živáň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ2n
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 16 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 12 minutami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 2 hodinami
Kapří hranolky
loing před 11 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 11 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 11 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 11 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 12 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 13 hodinami
Tématické fráze:
živáň,
zivan recept,
vepřový bok recept,
recept na živán,
živáň na grilu,
vepřovy bok,
pečený vepřový bok,
vepřový živáň,
vepřový bok recepty,
recept živán,
uzený bok recept,
maso na živáň,
vepřová živán,
zivan na ohni,
šumavská vepřová plec,
živán recepty,
co je to živáň,
uzeny veprovy bok,
recepty živán,
recepty vepřový bok
Suroviny:
plec vepřová,
bok uzený,
klobása,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
ředkvičky,
olej,
česnek,
nať petrželová,
nať celerová,
slanina,
sůl,
pepř,
majoránka,
šalvěj,
meduňka
Komentáře (17)