Klobásníky
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.
Suroviny pro 1 dávka
zhruba 60-70 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 709 kJ / 8 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,97 g |
Tuky | 537,89 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 17,25 g |
Sůl | 42,56 g |
Sacharidy | 589,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme náplň. Vykostěný bůček bez kůže nakrájíme na plátky nejvíce 1 cm silné, přidáme vodu, dusitanovou sůl a koření. Důkladně promícháme aby se voda i koření s masem spojily, ve výsledku by maso mělo být "mazlavé". Upěchujeme v míse, překryjeme fólií a necháme v chladničce přes noc uležet.
Krok 2: Maso umeleme, zapracujeme vejce (místo vejce lze přidat pouze 2 bílky), solamyl a strouhanku. Musí vzniknout směs tužší konzistence. Dochutíme a pořádně promícháme.
Krok 3: Těsto zaděláme klasickým způsobem a necháme vykynout. Z těsta odebíráme kousky zhruba stejné velikosti, lehce proválíme a poklademe náplní. Zabalíme a vytvarujeme kuličky - klobásníky.
Krok 4: Rozehřejeme troubu na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 5: Klobásníky naskládáme na plech a potřeme před vložením do trouby rozšlehaným vejcem.
Krok 6: Pečeme v rozehřáté troubě asi 35-45 minut. Těsně po upečení potřeme ještě jednou rozšlehaným vejcem.
Zveřejněno 5. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
Moje poznámka
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 15 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 17 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 8 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 8 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 10 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 10 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 10 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 10 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 11 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 12 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 14 hodinami
Tématické fráze:
těsto na klobásníky,
domácí klobásníky,
řeznická kuchařka,
klobásničky,
těsto na klobásník,
kynute testo na klobasniky,
klobásníky-recept,
řeznická sůl,
řeznické recepty,
praganda,
velikonocni klobasnik,
domaci klobasník,
jak upect bucek,
recety.cz-on-line kuchařka,
velikonocni klobasniky,
velikonoční klobásníky recept,
maso na klobásník,
kllobásníky,
kllobásníky,
klobásníky z kynutého těsta
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mléko,
droždí,
olej,
žloutek,
sůl,
cukr,
bůček,
voda,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
kmín drcený,
solamyl,
strouhanka,
vejce
Komentáře (57)
Nějaký nesmysl ne?
U fotek samozřejmě platí, že se nesmí kopírovat v žádném případě.
Hezký den a příjemné pečení výborných klobásníků
Víc k tomu, ani vam nemam co rict - nema to bohuzel vyznam.
P.S. A fotky, ty se nepůjčují VŮBEC, to je trestné - vygoogli si autorská práva fotek....
A takhle se chovají k těm, co s "výpůjčkou" vlastních receptů nebo fotek nesouhlasí http://www.netkucharka.cz/diskuse/netkucharka-cz/a...
"na 1 kg masa 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli (solím PRAGANDOU-koupíte v drogerii, maso je růžové)"- to vše je uvedeno v oddíle Suroviny tohoto receptu.
Případné další dotazy rád zodpovím.
Na sev.Moravě se podobně píkává tzv.šoldra, taky moc dobré. Na plech se dá silný plát těsta, poklade náplní (kusy vařeného uzeného, klobásky a ochucené mleté prorostlé maso tvarované jako klobása). Na to vše se dá druhý plát těsta, nechá se nakynout a pak upeče. Ze studeného se krájí řezy.......