Polévka z vepřového kolena
Vepřové koleno se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Polévka je sázka na jistotu. Silný vývar s velkým množstvím zeleniny a zavářkou, kterou máte rádi. Maso můžete do polévky použít jen z části a ze zbytku připravit třeba rizoto.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 684 kJ / 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,53 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 374 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 22,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z vepřového kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VvvM
Moje poznámka
Polévka z vepřového kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VvvM
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 3 minutami
Babiččina kulajda
rapav před 21 minutami
Loštické kuře
Sahula před 1 hodinou
Ledvinky po uhersku
Sahula před 1 hodinou
Ledvinky na paprice
Sahula před 1 hodinou
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 4 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 4 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 4 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 5 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 5 hodinami
Tématické fráze:
ovarová polévka z kolene,
polévka z vepřového vývaru,
vepřový vývar polévka,
vývar z kolene,
vývar z kolena,
recepty polévka vepřový vývar,
polevka z uzeneho kolena,
polévka z vepřového z vývaru,
vepřové koleno vývar,
vepřovy vyvar,
polévka z vývaru z kolene,
vepřový vývar z kolene,
vepřové koleno polívka,
polévka z vývaru z kolena,
polévka z uzeného kolene,
veprovy vyvar z kolena,
polévky z vepřového vývaru,
vývar s kolene,
vývar s kolena,
polévka z vývaru kolena
Suroviny:
koleno vepřové,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
pórek,
nudle,
sůl,
petrželka
Komentáře (15)
- vařím koleno kratší dobu, max 90 minut, maso už samo odpadá od kostí (v papiňáku by se zelenina za 2 hodiny vaření rozpadla na kaši),
- nedávám pórek, dávám méně mrkve, cibuli překrojenou na půlky i se slupkou
- navíc dávám koření: bobkový list, nové koření, celý pepř; samozřejmě osolím
Po uvaření kolena vývar scedím, je dost silný a na polévku (i na více dní) ho ještě mírně ředím. Vývar je tak silný, že po vychladnutí ztuhne na rosol.
Super