Suroviny
Porce: 3-4,záleží,jak silné plátky si ukrojíme
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 116 kJ / 2 418 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,83 g |
Tuky | 165,06 g |
Vláknina | 24,11 g |
Cholesterol | 447 mg |
Sodík | 3,34 g |
Sůl | 8,32 g |
Sacharidy | 69,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme.
Krok 2: Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet.
Krok 3: V hrnci osmažíme do zlatova na kostičky nakrájenou slaninu, tu odebereme bokem a na puštěném tuku zprudka po obou stranách opečeme plátky masa (opékáme vždy po jednom kusu, jinak pustí šťávu a začnou se dusit) Opečené maso dáme stranou a na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, na půlkolečka nakrájenou mrkev, podlijeme 4,5 dl horké vody, rozdrobíme bujon, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rybízovou marmeládu, hořčici, vložíme opečené maso a pod tlakem dusíme 15 minut.
Krok 4: Mezitím si očistíme a na větší kousky nakrájíme kloboučky hlívy a na pánvici na troše tuku a drceném kmínu 10 minut orestujeme.
Krok 5: Hrnec necháme vychladnout, přidáme orestovanou hlívu, 1 PL brusinek, trochu osmažené slaniny, přilijeme 1 dl vody, hrnec znova uzavřeme a pod tlakem na mírném ohni vaříme 20 minut.
Krok 6: Vypneme, ochladíme, maso dáme bokem, šťávu přecedíme do jiného hrnce, přidáme polovinu uvařené zeleniny a ponorným mixerem rozmixujeme. Kdo bude chtít omáčku tmavší a nezahuštěnou, nechá tak, jinak si rozmícháme ve 2 dl smetany 1 PL hladké mouky, kterou za stálého míchání vlijeme do vroucí omáčky a necháme 10 minut provařit.
Krok 7: Pak přidáme maso s hlívou a zbytkem zeleniny, necháme prohřát a na talíři můžeme posypat zbytkem osmažené slaniny a brusinkami.
Krok 8: Podávala jsem s bylinkovými noky - viz v poznámce, které se k tomuto pokrmu výborně hodily.
Zveřejněno 16. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní kančí krkovička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m25O
Moje poznámka
Pikantní kančí krkovička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m25O
Nejnovější recepty
Cuketová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Vymazlený hovězí guláš
Přidáno před 14 hodinami
Plněné papriky s rajskou
Přidáno před 16 hodinami
Krémové řezy s pudinkem a meruňkami
Přidáno před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cuketou
Přidáno před 21 hodinami
Cottage pomazánka s pórkem a ředkvičkami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
zlataaak před 2 hodinami
Játrová omáčka
Wenaneta před 2 hodinami
Cuketové placičky
kimil před 4 hodinami
Fazolová kyselá polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Jablečný koláč s krupičkou
Ivcatkoo před 12 hodinami
Bábovka
Helenecka 21 před 12 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 15 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
horys před 16 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 18 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
HanaS92 před 18 hodinami
Tématické fráze:
divočák recepty z krkovice,
krkovice z divočáka recept,
krkovice z divocaka,
krkovice z divočáka recepty,
krkovička z divočáka,
divočina recepty divočák,
krkovice divočák,
divočák krkovice,
kančí maso recepty krkovička,
kančí krkovice-recept,
recept na krkovici z divočáka,
rybíz ala brusinky,
co uvařit z divočáka,
kanec krkovice,
noky recept,
recept krkovice z divočáka,
pikantní krkovička,
krkovice s divočaka,
divocak krkovice recept,
kančí maso krkovice
Suroviny:
maso kančí,
koření divočina,
olej,
špek,
cibule,
mrkev,
hlíva ústřičná,
kmín drcený,
marmeláda rybízová,
hořčice plnotučná,
bujón zeleninový,
kůra citronová,
brusinky sušené,
mouka hladká,
smetana
Komentáře (18)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
S focením mívám taky problémy,někdy nestihnu
Já jsem kance také připravovala a jedla poprvé
Ivi
Jani ten divočák-je to taková zajímavá chuť
Super dobrota
Šavlinko díky