Suroviny
Porce: 3-4,záleží,jak silné plátky si ukrojíme
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 116 kJ / 2 418 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,83 g |
Tuky | 165,06 g |
Vláknina | 24,11 g |
Cholesterol | 447 mg |
Sodík | 3,34 g |
Sůl | 8,32 g |
Sacharidy | 69,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme.
Krok 2: Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet.
Krok 3: V hrnci osmažíme do zlatova na kostičky nakrájenou slaninu, tu odebereme bokem a na puštěném tuku zprudka po obou stranách opečeme plátky masa (opékáme vždy po jednom kusu, jinak pustí šťávu a začnou se dusit) Opečené maso dáme stranou a na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, na půlkolečka nakrájenou mrkev, podlijeme 4,5 dl horké vody, rozdrobíme bujon, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rybízovou marmeládu, hořčici, vložíme opečené maso a pod tlakem dusíme 15 minut.
Krok 4: Mezitím si očistíme a na větší kousky nakrájíme kloboučky hlívy a na pánvici na troše tuku a drceném kmínu 10 minut orestujeme.
Krok 5: Hrnec necháme vychladnout, přidáme orestovanou hlívu, 1 PL brusinek, trochu osmažené slaniny, přilijeme 1 dl vody, hrnec znova uzavřeme a pod tlakem na mírném ohni vaříme 20 minut.
Krok 6: Vypneme, ochladíme, maso dáme bokem, šťávu přecedíme do jiného hrnce, přidáme polovinu uvařené zeleniny a ponorným mixerem rozmixujeme. Kdo bude chtít omáčku tmavší a nezahuštěnou, nechá tak, jinak si rozmícháme ve 2 dl smetany 1 PL hladké mouky, kterou za stálého míchání vlijeme do vroucí omáčky a necháme 10 minut provařit.
Krok 7: Pak přidáme maso s hlívou a zbytkem zeleniny, necháme prohřát a na talíři můžeme posypat zbytkem osmažené slaniny a brusinkami.
Krok 8: Podávala jsem s bylinkovými noky - viz v poznámce, které se k tomuto pokrmu výborně hodily.
Zveřejněno 16. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní kančí krkovička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m25O
Moje poznámka
Pikantní kančí krkovička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m25O
Nejnovější recepty
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 10 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Sendvič „Tuňákový sen“
Přidáno 24. 7. 2025 14:22:53
Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky
Přidáno 24. 7. 2025 13:41:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 3 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 4 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 5 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 5 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 6 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 7 hodinami
Višňový koláč s ořechy
alcerm před 7 hodinami
Cuketové karbanátky s gothajem a sýrem
vagundova před 8 hodinami
Mexická tortilla s kuřecím masem
Palenka před 9 hodinami
Tématické fráze:
divočák recepty z krkovice,
krkovice z divočáka recept,
krkovice z divocaka,
krkovice z divočáka recepty,
krkovička z divočáka,
divočina recepty divočák,
krkovice divočák,
divočák krkovice,
kančí maso recepty krkovička,
kančí krkovice-recept,
recept na krkovici z divočáka,
rybíz ala brusinky,
co uvařit z divočáka,
kanec krkovice,
noky recept,
recept krkovice z divočáka,
pikantní krkovička,
krkovice s divočaka,
divocak krkovice recept,
kančí maso krkovice
Suroviny:
maso kančí,
koření divočina,
olej,
špek,
cibule,
mrkev,
hlíva ústřičná,
kmín drcený,
marmeláda rybízová,
hořčice plnotučná,
bujón zeleninový,
kůra citronová,
brusinky sušené,
mouka hladká,
smetana
Komentáře (18)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
S focením mívám taky problémy,někdy nestihnu
Já jsem kance také připravovala a jedla poprvé
Ivi
Jani ten divočák-je to taková zajímavá chuť
Super dobrota
Šavlinko díky