Koláč kynutý litý s ovocem
Kynuté těsto ve spojení s ovocem je dokonalost sama. Podle tohoto receptu je těsto řidší, snadno se s ním pracuje a koláč je krásně nadýchaný. Ať už s kyselkavou rebarborou, nebo se sladkými švestkami, koláč je výborný.
Suroviny pro 1 plech
plech nebo pekáč 40x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 862 kJ / 2 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,65 g |
Tuky | 90,24 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 564 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 333,29 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč kynutý litý s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgGQ
Moje poznámka
Koláč kynutý litý s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgGQ
Nejnovější recepty
Bezinkový sirup
Přidáno před 18 minutami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 12 hodinami
Pečený hruškový čaj
Přidáno před 12 hodinami
Hrušková povidla se skořicí
Přidáno před 12 hodinami
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 12 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 1 hodinou
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 2 hodinami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 3 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 3 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Anche před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 5 hodinami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 6 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 6 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 11 hodinami
Tématické fráze:
lité kynuté těsto,
litý kynutý koláč,
kynutý lívanec na plech,
kynutý koláč,
litá kynutá buchta,
kynuté těsto lité na koláč,
litý koláč s ovocem,
kynutá litá buchta,
kynutý koláč s třesněmi,
litá buchta s ovocem,
kynutý litý koláč,
kynutá buchta se třešněmi,
kynutá bublanina,
litá buchta s merunkami,
kynutá buchta s třešněmi,
kynuté těsto lité,
kynute lite těsto,
lity kolac,
kynutá bublanina s drobenkou,
kynutý lívanec
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
žloutek,
máslo,
sůl,
ovoce,
tuk,
mouka hrubá,
máslo,
cukr,
mouka hrubá
Komentáře (38)
U nás se vždy dělal se švestkama (pod ně někdy přišel mák) - z jiného ovoce jsme dělali bublaninu.
Doufám, že takto to stačí. Ať se Ti zadaří a dobrou chuť.
Teplota trouby - já mám ještě starý typ bez přesného označení teploty,ale typuji to také na těch 180°C. Když se z trouby line příjemná vůně,koláč okénkem sleduji jak je zabarven,pak zkusím špejlí (po vpichu musí zůstat suchá). Pokud už je koláč růžový a ještě není dostatečně propečený,snížím teplotu,příp.vypnu vrchní topení.
V jejím sešitu receptů nemá nic podobného. Asi jí dělala z hlavy
Jdu to zkusit poprvé, tak uvidím, jak to dopadne.
Díky za rychlou odpověď.