Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 512 kJ / 1 556 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 229,60 g |
| Tuky | 53,74 g |
| Vláknina | 11,40 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 3,25 g |
| Sacharidy | 35,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lacne hovadzie maso - predne nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu (vela) a oprazime niekolko minut.
Krok 2: Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme ciernym pivom najlepsie "vyfucanym" na vrch poukladame krajce starsieho chleba natreteho horcicou.
Krok 3: Dame dusit, na nizkom plameni (najlepsie sa robi v liatinovom hrnci) a dusime, sem tam pomiesame, sem tam prilejeme, pivo alebo vodu.
Krok 4: Dusime 2, 3, 4 hodiny - zalezi aku podosvu mate.
Krok 5: Ochutime sol korenie, netreba davat ziadnu muku ani zahustovat, chleba sa uplne rozvari. Da sa servirovaj aj same ale pol hodinu pred koncom pridate mrkvu male cibulky, zemiaky a spravime z toho krajsie moderne jedlo s topinkami s horcicou.
Zveřejněno 19. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z Flámska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8X5L
Moje poznámka
Guláš z Flámska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8X5L
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 14 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 15 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 26 minutami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 1 hodinou
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 1 hodinou
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 13 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 13 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 14 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 14 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 15 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 15 hodinami
Tématické fráze:
carbonade,
carbonade flamande,
hovězí carbonade,
carbonade recept,
hovězí maso carbonade flamande recept,
vlaamse stoverij,
carbonade flamande,recept,
vlámské zhovězí carbonade na tmavém na pivu,
guláš z vlámska,
carbonade flamande.cz,
recept na carbonade,
recept na stoverij,
kvalita brambor terka,
hovězí cardbonade,
horčica v gulaši,
irské stau recept,
tmavé pivo do guláše
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
pivo černé,
hořčice,
chléb,
bobkový list,
tymián,
sůl,
pepř,
máslo,
voda,
cibule,
mrkev,
brambory
Komentáře (15)
Napr.: 1kg hovadzie maso lacne predne
správne je: 1 kg lacného predného hovädzieho mäsa
2 cibula nasekaná
správne je: 2 nakrájané cibule
2 flase pivo tmavé
2 fľaše tmavého piva
atď.
Kvalita receptu závisí aj od jeho spôsobu a formy, akými je napísaná.