Karamelové košíčky
Křehké máslové košíčky, zkaramelizované Salko, čokoláda a mandle - to jsou výborné karamelové košíčky, které se hodí nejen na vánoční stůl. Připravit si je můžete kdykoliv během roku, třeba i jako sladké pohoštění na svatbě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 078 kJ / 3 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,07 g |
Tuky | 247,25 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 33 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 243,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem necháme plechovku Salka vařit 2,5 hodiny při mírném varu.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas rozehřejeme na 170 °C.
Krok 3: Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr, přidáme vanilkový cukr, žloutky a na malé kousky nakrájené máslo. Vše společně zpracujeme do hladkého těsta.
Krok 4: Z těsta odebíráme kousky přibližně stejné velikosti a vmáčkneme do formiček na košíčky, které ukládáme na plech.
Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zrůžovění asi 5-8 minut. Ihned po upečení je vyklepneme a necháme vychladnout.
Krok 6: Do zkaramelizovaného Salka vmícháme změklé máslo a vyšleháme do hladkého krému. Obě suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
Krok 7: Hotový krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a plníme jím hotové košíčky. Pokud je příliš tekutý, necháme jej chvíli vychladit v lednici a teprve potom košíčky naplníme. Dozdobíme čokoládovou polevou a polovinou mandle.
Krok 8: Necháme nejlépe do druhého dne v chladu ztuhnout.
Zveřejněno 16. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelové košíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pX5m
Moje poznámka
Karamelové košíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pX5m
Nejnovější recepty
Arabský hummus
Přidáno před 1 hodinou
Pórkový krém
Přidáno před 7 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 7 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 12 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 13 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 26 minutami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 39 minutami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 59 minutami
Francouzské brambory
Lucek před 1 hodinou
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 1 hodinou
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
JakubM před 2 hodinami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 2 hodinami
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 2 hodinami
Tématické fráze:
karamelovy krem do košičku,
karamelové cukroví,
karamelová náplň do košíčků,
krém do košíčků,
karamelový krém do cukroví,
košíčky s karamelem,
napln do kosicku ze salka,
vánoční cukroví karamelové,
karamelový krém na cukroví,
košíčky se salkem,
krém do cukroví ze salka,
krém ze salka do cukroví,
karamelove salko,
salko košíčky,
krém do košíčků ze salka,
karamelové vánoční cukroví,
krém z karamelového salka,
kosicky salko,
cukrovi z karameloveho salka,
karamelová náplň ze salka
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
žloutek,
salko,
máslo,
poleva čokoládová,
mandle
Komentáře (99)
2 natvrdo uvařená vejce,12 dkg tuku(másla),7 dkg moučkového cukru, 23 dkg hl. mouky.
Z vajec vyndáme zloutky, bílky zbaštíme.Žloutky rozmačkáme vidličkou, přidáme 12 dkg tuku,7 dkg cukru a třeme.Potom přidáme mouku, vypracujeme těsto.Plníme formičky na košíčky a pečeme při asi 170°C dorůžova.Po vyndani z trouby otočíme, chvilku počkáme a vyklopime.Jdou moc pěkně vyklopit.
Z tohoto množství je asi 27 kusů..Naplni je tady taky neúrekom.
Protože je tady “překošíkováno“ , přidávám jen jako obměnu
Na košíčky s karamelovým krémem dávám mírně slané mandlové lupínky, je to výborné- efekt jako u Snickers.
lhát se nemá
máš je moc hezké
A pokud by se někomu nechtělo salko vařit - karamelizovat, tak jsem v obchodě viděla už hotové, ale je dražší. Naštěstí jsem chytla akci a zkaramelizované salko jsem koupila za super cenu
K receptu nejsou žádné komentáře.