GHÍ (přepuštěné máslo)
Přepuštěné máslo, nebo-li ghí, se používá na smažení nebo pečení, kde se cení nejen jeho vlastnosti, ale i jeho slabě nasládlá jemně oříšková chuť a vůně. Snadno si ho tak můžete vyrobit doma. Potřebujete jen klasické máslo, hrnec a trochu času.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 129 kJ / 7 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 820,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,55 g |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
GHÍ (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBAX
Moje poznámka
GHÍ (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBAX
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 14 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 16 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 2 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 4 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 5 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 6 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 6 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 8 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 8 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 8 hodinami
Tématické fráze:
ghí recept,
vyroba ghi,
ghí,
jak správně přepustit máslo,
výroba přepuštěného másla,
přepuštěné máslo ghí,
domácí výroba ghí másla,
recept ghi,
máslo ghí,
recept na ghi,
přepuštěné máslo ghí recepty,
jak se dělá ghí,
příprava ghí,
jak vyrobit ghí,
jak udělat ghí,
přepuštěné máslo recept,
přepuštěné máslo ghí recept,
přepuštěné máslo výroba,
jak vyrobit přepuštěné máslo,
ghi máslo recept
Suroviny:
máslo
Komentáře (36)
nebo 45 minut. Já jsem ho vařila na co nejmírnějším ohni 45 minut a zdá se mi už i tak dost hnědé.
Není tak dlouhá doba varu zbytečná?
Prosím o vysvětlení jaký je v rozdíl pokud se vaří 45 minut nebo
8 hodin. Moc děkuji za odpověď.
Moc děkuji, konečně pořádně vím, jak na to
Bodík + oblíbené
Ivovi se omlouvám, nechtěla jsem se dohadovat, jen se snažím být spravedlivá
Magdalenko, chtěla jsem to sem taky vložit, díky
autor: www.toprecepty.cz
vloženo: 25.01.2013 22:12:30
reagovat
Ivulinka: Ano smajlik
Hanka: Moc díky, budeme to postupně procházet a slibuji, že dáme raději na kvalitu, než na kvantitu. Pořád ale nacházím urážlivé komentáře u nových receptů a znovu žádám: Nechejte tuto soutěž v poklidu dojet, neurážejte nové uživatele a soutěžící, duplicitní a odfláknuté recepty nám nahlaste, díky moc.
http://www.toprecepty.cz/recept/31547-mexicke-vlny...
Navíc, vždy se najde někdo, kdo prohlásí, né to nemažte, to je originální, není to tuctové apod. takže, co se smí mazat?
Proč jsi teda perníky nenahlásila na smazání? Statistika je na nic.
Jinak recept nahlášen na vymazání, je tu už 3x, autor by měl užívat vyhledavač, od toho tu je