Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka od Fleků

Když se pije dobré pivo, je k němu potřeba také dobrého jídla. Tato pronikavě vonící pomazánka s výraznou chutí se k němu skvěle hodí. Podáváme ji s křupavou topinkou, krájenou cibulí a špetkou pálivé papriky.

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 713 kJ /
409 kcal
Bílkoviny11,03 g
Tuky39,42 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy2,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pivní sýr nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Sýr spolu s Lučinou a smetanou rozmixujeme v mixéru do hladka. Dochutíme solí. Krok 3: Pomazánku podáváme s chlebem či topinkou. Posypeme špetkou pálivé papriky a servírujeme společně s krájenou cibulí a sekanými bylinkami.

TIP: Nejlepší pomazánky nejen na Silvestra

Zveřejněno 1. 12. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

U Fleků podávají s topinkami, pomazánku dají zvlášť na talířek, posypou špetkou papriky, směsí nakrájených cibulí a bylinkami. A k tomu samozřejmě orosené pivo.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka od Fleků

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWmL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka od Fleků

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GWmL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá výborně, mám ráda takové výrazné pomazánky, tak určitě i s tím Limburgerem bude chutnat skvěle :)

Ivcatkoo: Díky za realizaci a fotku :-K

Zkoušela jsem s pivním sýrem a když nebyl sehnání, tak i s variantou sýra Limburger. Taky výborné. Dělám ve větším množství tak mimo sýra přidávám i pár lžic tvarohu. Sypu sladkou paprikou a kmínem. Mňam

Hana Kočový: naprostá pravda, bohužel :-((

berča: Podobná pomazánka jde dělat z Romaduru, ten mívají v Bille ve slevě, nyní po 15 Kč resp. 2 za 30,- ale osvědčila se mi z nivy, lučiny - kterou si dělám sama (jogurt 10% do něj 1/2 šlehačky , do rána nechám vykapat přes plenu) , česnek a feferonka - rozmixovat - je skvělá - místo česneku lze také dát pro obměnu cibulku.

Hana Kočový 24. 5. 2016 13:01
njn ale kde sehnat opravdu pivní sýr? to co mají v krámě 90g za 30 s ním nemá nic společného

Složení je luxusně žravé:-p-ukládám a dávám bodík :yes:

Eliza a Rebeka:tééééda,takéto parádne fotky som už dávne nevidela :-O:-O Klobúk dolu,nádhera :-K:yes:A pomazánka musí byť tiež super:-p

Jana Pá:Jani dky za otečku a odzkoušení:-K, jsem rády, že i vy jste si pochutnali;-)

Je to :yes::-p, foto jde a na rozdíl od Spagi já vedle Fleků bydlela 14 dní na dovolené:-)),mám to řídké, ale nevadí, přidala jsem česneka;-):yes:

1974andrea: nebudem to predsa pridávať ako nový recept...;-) princíp je ten istý...maj sa krásne!
(Dnes idem smažiť indické cibuľové placky! Tak sa teším.)

magdalenka:Takže tak trochu jiná, ale dobrá;-)

Včera som zas vyrábala, ale som dala syr s modrou plesňou...k tomu cibuľa a rapíky...skvelé.

Tématické fráze:
pomazánka z pivního sýra, pivní sýr pomazánka, u fleků cena piva, pivní pomazánka od fleků, cena piva u fleků, pivní pomazánka, pomazánky od a do z, pomazánka z pivního sýra od fleku, u fleků, pomazánka z romadúru, pomazanka z pivniho syru, pivní pomazánka z romaduru, pomazánka smraďoch, pivo u fleků, pomazánka z romaduru a piva, recept na pomazánku z pivního sýra, pivní sýr u fleku, domácí fleky, pivni syr od fleku jak se dělá, pivo u fkeků stoji

Suroviny:
sýr pivní, lučina, smetana ke šlehání, sůl, cibule, petrželka, paprika sušená pálivá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu