Rebarborové chutney
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem, voňavým hřebíčkem a skořicí. Skvěle se hodí k sýrům i ke grilovanému masu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 074 kJ / 735 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,96 g |
| Tuky | 10,52 g |
| Vláknina | 31,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 474 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 129,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti 1 cm.
Krok 2: Rebarboru dusíme na mírném ohni za občasného míchání se všemi uvedenými surovinami, dokud směs nezhoustne a rebarbora není měkká (asi 30 minut).
Krok 3: Podle chuti nakonec ještě můžeme přidat třtinový cukr, balzamiko nebo červený vinný ocet. Směs má být příjemně sladkokyselá.
Krok 4: Malé skleničky a víčka vypláchneme vařící vodou. Vlijeme do nich chutney, očistíme hrdla, řádně zavřeme a otočíme víčkem dolů, dokud nevychladnou.
Krok 5: Skladujeme při nižších teplotách. Podáváme k sýrům, grilovanému nebo pečenému masu.
Zveřejněno 23. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborové chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpnr
Moje poznámka
Rebarborové chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpnr
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 14 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
Martula před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 1 hodinou
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 2 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 2 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 2 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 2 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 2 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 3 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 3 hodinami
Tématické fráze:
rebarborové čatní,
čatní z rebarbory,
chatni,
vyuziti rebarbory,
chutney recept,
rebarbora s masem,
rebarborové recepty,
přesnídávka z rebarbory,
rebarborové chatní,
chutney,
sušená rebarbora,
chatni z rebarbory,
rebarbora recepty,
reberborové chatney,
čatný z rebarbory,
rebarbora využití,
rebarbora catni,
rebarborové chatney,
recepty z rebarbory,
rebarborove čatný
Suroviny:
rebarbora,
semínka hořčičná,
brusinky sušené,
sůl,
ocet balsamiko,
cukr třtinový,
zázvor sušený,
koření hřebíček,
skořice mletá,
ocet vinný červený
Komentáře (29)