Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 633 kJ / 2 541 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,09 g |
| Tuky | 63,05 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 10 mg |
| Sodík | 6,51 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 412,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek umícháme a necháme asi 45-60 minut kynout.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin a umícháme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Krok 3: Vykynuté vytáhneme na jemně pomoučený stůl, propracujeme, rozdělíme na 8-10 dílků a z každého uděláme bulku, kterou uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií.
Krok 4: Každou bulečku po obvodu žiletkou několikrát paprskovitě nařízneme, necháme vykynout a upečeme v předehřáté troubě (200°C / 20-25 minut).
Zveřejněno 14. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslová sluníčka (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xzBq
Moje poznámka
Podmáslová sluníčka (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xzBq
Nejnovější recepty
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 minutami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno 17. 12. 2025 11:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 2 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 3 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 3 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 3 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 10 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 16 hodinami
Tématické fráze:
bulky z podmáslí,
podmáslová sluníčka,bulky,
bulka recept,
jak nařezávat na pečení chleba,
bulky recept,
nadýchana maslove bulky,
sluníčko recept,
chleba sluníčko,
odlamovaci chleba,
zlaté slunce recept,
ziletka na narezavani chleba,
čím nařezávat chleba před pečením,
čím nařezávat chleba před pečením,
cim narezavat chleba,
sluníčko z plechu
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí,
podmáslí,
voda,
olej,
sůl,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká
Komentáře (45)
Už je večer a já musím doplnit můj komentář : bulky jsou vynikající, budu střídat se slunečnicovými trojhránky