Suroviny
Porce: na 6 skleniček (200ml)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 610 kJ / 5 882 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,20 g |
| Tuky | 4,00 g |
| Vláknina | 108,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 84 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 367,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz opláchneme a necháme okapat, vsypeme do většího silnostěnného kastrolu. Mírně pomačkáme, podlijeme vodou a vaříme 10-15 minut, až ovoce pustí šťávu.
Krok 2: Síto vysteleme čistou bavlněnou utěrkou a ovoce přes ni propasírujeme, aby nám zbyly stopky, jadérka a slupky.
Krok 3: Šťávu uvedeme do varu, vsypeme cukr a vaříme na mírném ohni 15-20 minut, až směs začne želírovat. Do horkého želé vlijeme sekt a rozdělíme do čistých sklenic.
Krok 4: Zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Zveřejněno 5. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízové želé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1z7R
Moje poznámka
Rybízové želé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1z7R
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 9 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 37 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 39 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 40 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 41 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 42 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
želé z červeného rybízu,
želé z červeného rybízu recept,
žele z bílého rybízu,
rybízová buchta s želé,
červeny rybiz žele,
recept zele z cerveneho rybizu,
rybízový dort s želé,
ribizovy žele,
želé že šťávy,
rybíz želé,
domácí želé z bílého rybízu,
rybizovežele,
koláč s rybízovým želé,
recepty z křenu,
želé z ovoce-rybízu,
bíly rybiz želé,
postup na ribízové želé,
rybízový dže bez jadýrek,
rybízové želé na dorty,
džem z červeného rybízu bez jadýrek
Suroviny:
rybíz červený,
voda,
cukr krupice,
sekt
Komentáře (8)