Marcipánová hmota - varna
Tato potahovací hmota na dorty je jednoduchou a dostupnou náhradou marcipánu. Stačí pár základních surovin a mandlová tresť. Výsledkem je pružná hmota, která skvěle drží tvar, takže s ní snadno ozdobíte dort jako profík.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 818 kJ / 3 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,74 g |
Tuky | 60,40 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 179 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 610,06 g |
Postup přípravy
Prosátý cukr a tresť zapracujeme to těsta, tak aby vznikla hladká hmota. Krok 4: Vzniklou hmotu barvíme potravinářskými barvami.
Pokud používáme práškové, rozmícháme je v kapce vody a pak přidáme do hmoty. Krok 5: Při potahování dortu si připravíme 2 kusy potravinářské folie, hmotu mezi ně vložíme a vyválíme. Poté odstraníme horní fólii a na dolní fólii vyválený plát přeneseme na dort. Tak zabráníme potrhání hmoty při přenášení.
Zveřejněno 16. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipánová hmota - varna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxQ5
Moje poznámka
Marcipánová hmota - varna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxQ5
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 14 hodinami
Tématické fráze:
marcipánové figurky prodej,
jak pracovat s marcipánem,
recept na marcipánovou hmotu,
potahová hmota varna,
potahovací hmota ze sušeného mléka,
mandlová hmota,
výroba marcipánu recept,
recept na vyrobu potahovaneho marcipanu,
kde koupit marcipánovou hmotu,
marcipánové figurky domácí výroba,
marcipánové figurky recept,
nejlepší potahovací hmota,
marcipánové figurky na dort koupit,
marcipánová hmota na dorty,
marcipanova potahovací hmota na dorty recept,
recept na marcipánovou potahovací a modelovací hmotu,
výroba mandlové hmoty,
kde koupit marcipán,
marcipanova hmota na dort,
nahrazka marcipanu
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka hladká,
voda,
máslo,
tresť mandlová sladká
Komentáře (134)
No, na rozdíl od pravého másla v surovinách se zde jedná o nepravý marcipán, že
anush:
S vaším dotazem to souvisí pouze okrajově, ale třeba někdy dostanete chuť na PRAVÝ marcipán a dort podle odkazu je opravdová špica
https://www.labuznik.cz/recept/svatovintirsky-dort...
Anna
Před chvílí potáhla dort a super, teď už nebudu potahovat ničím jiným. Nechala jsem ho bez barviva, jen podprsenku jsem obarvila na modro. ještě přidám čísílka a může se servírovat. a chuťově je taky dobrý