Teplý salát z černé čočky, pohankových krup a zeleniny
Studené zeleninové saláty jsou skvělým letním osvěžením, avšak s přicházejícím podzimem hledáme vydatná jídla, která zahřejí. Teplý salát z čočky a pohankových krup je plný zeleniny a spolehlivě zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 923 kJ / 1 177 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,19 g |
Tuky | 6,88 g |
Vláknina | 49,54 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 201,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriky, cuketu a rajčata nakrájíme na kostky, cibuli, česnek, celer na drobno. Uvaříme čočku a kroupy (každé zvlášť). Čočku vaříme cca 20 minut dle návodu.
Krok 2: Kroupy propláchneme a dáme vařit s 1,5x více vody (mírně osolené) než máme krup. Až začne vařit, dáme do ní kroupy a vaříme cca 4 minuty, než se voda vyvaří. Poté necháme pár minut dojít pod pokličkou a hotové lehce zakápneme olivovým olejem.
Krok 3: Na pánvi opečeme cibuli do sklovita, přidáme česnek a minutu mícháme. Přidáme celer a opékáme dokud trochu nezměkne.
Krok 4: Takto to uděláme s každou další přidávanou zeleninou, dáváme od nejpevnější po nejměkčí. Cuketu a rajčata necháme naposledy (obsahují spoustu vody a opékáme je pouze chvíli) jinak by byly rozvařené.
Krok 5: Až je veškerá zelenina dostatečně opečená, přisypeme čočku a kroupy, důkladně promícháme a nakonec dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
Krok 6: Opět promícháme a ihned podáváme. Na talíři ozdobíme kopečkem strouhaného sýru.
Zveřejněno 1. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Teplý salát z černé čočky, pohankových krup a zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rno2
Moje poznámka
Teplý salát z černé čočky, pohankových krup a zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rno2
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
černá čočka recepty,
recepty z cerne cocky,
černá čočka beluga recepty,
cerna cocka recept,
pohankový salát,
čočka a kroupy,
salat z cervene cocky a krup,
čočka kroupy,
pohankovo čočkový salát,
salat s čočky,
salát z čočky,
recepty z krup,
čočka na zeleninový salát,
zeleninové saláty recepty,
tecept na černou čočku,
cuketa a černá čočka,
teplý zeleninový salát,
salat s kroupy,
salát z krup,
připrava čočky beluga
Suroviny:
čočka beluga,
krupy pohankové,
cuketa,
paprika čerstvá žlutá,
celer řapíkatý,
cibule,
česnek,
rajče,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
sýr strouhaný
Komentáře (3)