Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová batátová polévka s černou čočkou

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 365 kJ /
326 kcal
Bílkoviny3,26 g
Tuky23,39 g
Vláknina9,41 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy22,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme dorůžova cibuli, přidáme kmín, zázvor, kurkumu, chvilku restujeme a přidáme pokrájený batát s mrkví. Zalijeme vodou a kokosovým mlékem - jen aby zelenina byla potopená, osolíme a necháme cca 15 minut povařit. Krok 2: Trošku zchladlé rozmixujeme ponorným mixerem a vložíme uvařenou čočku belugu. Podle chuti dosolíme a opepříme. Krok 3: Máme-li, můžeme ozdobit koriandrem, nemáme-li, petrželkou.

Zveřejněno 25. 2. 2016

Poznámka autorky hosta

Do černé čočky jsem se asi zamilovala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yy9n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yy9n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Skvělá polévka a jednoduchá. :yes: Hlavně mi chutná ta kombinace kokosového mléka a římského kmínu. No a samozřejmě černá čočka má skvělou chuť. Jen jsem udělala tu chybu, že jsem si pozdě přečetla, že čočka se má vhazovat již uvařená (čili čočku uvařit zvlášť) a tak se mi polévka vařením čočky zbarvila do hněda. Příště se polepším a snad bude výsledek i na pohled lepší ;-) Jinak teda doporučuji použít větší množství surovin, pokud si to teda nevaříte jen pro sebe na jednu večeři. Já použila 4 střední batáty a celou plechovku kokosového mléka - 300 ml a taky jsem místo vody zalila hovězím vývarem a bylo to super. A rozhodně toho nebylo nijak moc.

Taky bych si dala:-p:yes:hezký talíř:-K

Včera som si v Metre kúpila balíčekbatít, prišla som im na chuť. Dnes som robila polievku, ale inú, nie túto. Značím si a dôjde aj na ňu. Díky za recept. :yes:;-)

Tak tuto polévku bych se hned dala :-K. Černou čočku jsem zatím ještě nezkoušela, musím napravit....

Tématické fráze:
batátová polévka, batátová polévka s červenou čočkou, batátová polévka s mrkví, mrkvovo batatova polevka, kremova batatova polevka, kremova polevka batatova, batatova polevka recept, batátová krémpvá polévka, batatova kremova polevka recept, černá čočka recepty, recept černá čočka, mrkvove polévka s černou čočkou, polevka batatova s červenou čočkou, polévka červená čočka s batátová, batáty polevka kremova, krémová polévka batátová s červenou čočkou, batátová polévka s čočkou a kurkumou, indicka polevka z cerne cocky, kremova porkova polevka s cockou, recepty bataty, cerna cocka, kurkuma

Suroviny:
batáty, mrkev, olej, cibule, zázvor, římský kmín mletý, kurkuma, mléko kokosové, sůl, pepř, čočka černá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu