Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna na kari se zeleninou

Cizrna na kari se zeleninou je lahodný a výživný pokrm, který potěší milovníky exotických chutí. Tento vegetariánský recept spojuje měkkou cizrnu s pestrou směsí zeleniny a bohatou kari omáčkou, která je plná aromatických koření.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LuciePe LuciePe

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min bez doby namáčení cizrny

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava, bez doby namáčení cizrny)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 107 kJ /
504 kcal
Bílkoviny26,53 g
Tuky12,78 g
Vláknina48,81 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy48,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme nejlépe přes noc a uvaříme do měkka. Vodu slijeme. Krok 2: Cibuli a česnek nakrájíme na větší kousky. Cuketu a mrkev nakrájíme na hranolky. Krok 3: Ve větší pánvi rozehřejme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme kari a chilli a chvilku necháme provonět a spojit chutě. Krok 4: Do pánve dáme protlak a podlijeme trochou vody. Přidáme cizrnu a mrkev, promícháme, osolíme a společně dusíme. Krok 5: Po 5 minutách přidáme cuketu, promícháme a dusíme do změknutí. V případě potřeby podlijeme trochou vody.

TIP: Na co se používá cizrna

Zveřejněno 8. 1. 2017

Poznámka autorky LuciePe

Lehké jídlo plné vitamínů a minerálů. Vhodné při dietě, jako svačinka do práce, případně snadná večeře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0jE3

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0jE3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-)<3:yes: Chutnalo by mi. :-K

Parádní!! :yes:

Dělám něco podobného, místo rajčat dávám kokosové mléko:yes:

hosta: Tak to také zkusím, jídla s kokosovým mlékem mi moc chutnají :-) Jakou tam dáváš zeleninu?

LuciePe: jakou zrovna mám - cuketu, mrkev, fenykl, dýni - a dávám kari pastu, cizrnu pak vmíchám:-)

<3Mnam....:-K:yes:

Tématické fráze:
cizrna na kari, cizrna recepty, cizrna se zeleninou, recepty z cizrny, zeleninove kari s cizrnou, cizrna kari recepty, recept cizrnu na kari, pohanka a cizrna se zeleninou, cizrna se zeleninou a tofu recepty, cizrna kari dyne, cizrna na kari mrkev, tofu s cizrnou na kari, top recepty- cizrna na kari, cizrnové kari se se zeleninou, zeleninove kari s, cizrna na kari s červenou s čočkou, zelenina ke na kari, zeleninové kari s s cizrnou, kari pasta cizrna, cizrnase zeleninou

Suroviny:
cizrna, olej, koření kari, chilli, cibule, česnek, mrkev, cuketa, protlak rajčatový, sůl, semínka dýňová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]