Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 373 kJ / 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,26 g |
Tuky | 22,28 g |
Vláknina | 8,12 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 22,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.
Krok 2: Připravíme pánev, nejlépe silnostěnnou a rozehřejeme olej. Maso zprudka opečeme z každé strany cca 3-4 minuty, podle síly masa.
Krok 3: Zelí očistíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpustíme kousek sádla a zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme zelí, sůl, kmín a restujeme.
Krok 4: Zelí po chvíli pustí trochu vody, není třeba podlévat. Po chvíli přimícháme smetanu a společně podusíme tak, aby zelí zůstalo křupavé.
Krok 5: Dochutíme podle svých chutí a podáváme s vařenými bramborami a přírodním řízkem. Na talíři pokapeme výpekem z masa.
Zveřejněno 14. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nr06
Moje poznámka
Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nr06
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 5 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 17 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 22 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 1 hodinou
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 1 hodinou
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 3 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 4 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 6 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 14 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 16 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 17 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 17 hodinami
Tématické fráze:
přírodní vepřový řízek,
řízek se zelím,
rané zelí recept,
přírodní vepřový řízek recept,
přírodní vepř. řízek,
vepřový řízek,
řízky k zelí,
prirodni vep řízek recept,
přírodní řízek,
vepřové řízky se zelím,
rané zelí s vepřového masa,
recept na prirodni zelí,
vepřový prirodni rizek,
přírodní rizek veprovi,
přírodní řízky,
veprove rizecky se zelim,
mletý vepřový přírodní řízek recept,
přírodní maso se zelím,
recepty se zelím,
zelí s řízkem
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej,
zelí,
smetana zakysaná,
cibule,
česnek,
sádlo,
sůl,
kmín mletý,
pepř mletý,
cukr
Komentáře (7)