Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 089 kJ / 1 933 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,71 g |
| Tuky | 22,23 g |
| Vláknina | 27,21 g |
| Cholesterol | 10 mg |
| Sodík | 6,54 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 361,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer, 10-12h před zaděláním těsta, umícháme rozkvas z kvásku, vody a žitné mouky a zakryté necháme do rána pracovat a kynout.
Krok 2: Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne všechnu, trošku si necháme na dosypání) a umícháme volnější těsto, které, omoučené, necháme kynout na teplém místě asi 1-2 hodiny.
Krok 3: Pak těsto lehce propracujeme, uválíme bochník a dobře omoučený ho necháme nakynout v ošatce.
Krok 4: Upečeme v dobře vyhřáté troubě (250°C/20min, 200°C/25min).
Zveřejněno 7. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vesnický chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MPwm
Moje poznámka
Vesnický chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MPwm
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 4 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 6 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 4 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 5 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 5 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 6 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 7 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 7 hodinami
Tématické fráze:
vesničky recepty,
vesnické recepty,
vesnický domácí chléb,
venkovský chléb recept,
vesnický chleba s kváskem recept,
podmáslová chléb pekárnománie rozkvas,
rozkvas na chléb recept,
kukuricny rozkvas,
vesnickerecepty
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
sůl,
olej,
kmín drcený,
podmáslí,
mouka celozrnná pšeničná jemná,
mouka hladká,
otruby
Komentáře (3)