Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové karbanátky s mletým masem

Hodnocení receptu je 3,9 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 127 kJ /
2 420 kcal
Bílkoviny102,44 g
Tuky210,21 g
Vláknina19,81 g
Cholesterol 604 mg
Sodík 2,78 g
Sůl6,71 g
Sacharidy22,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, scezené, vychladlé, pokrájené a spařené houby, pokrájenou slaninu a cibuli, nastrouhaný česnek, osolíme a dochutíme kořením dle vlastní chuti. Můžeme přidat i bylinky (majoránku či tymián). Směs řádně promícháme a zahustíme dle potřeby trochou čerstvé strouhanky. Krok 2: Z masovo-houbové směsi tvoříme v mokrých rukách placičky, které následně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Krok 3: Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme je s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší.

Zveřejněno 1. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WrEo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WrEo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

No, houby nemůžou být špatné v čemkoliv. Slanina dodá super chuť a vůni, takže není o čem mluvit a nejlépe vyzkoušet. Mi se recept moc líbí .. :yes: A jo, myslím, že by nebylo třeba ani trojobalu, kdybychom přidali půl kelímku smetany :-8

jde to

paprika1000: Jana Dorazinová-Remková: ...díky za komentáře:-K...a ano, klidně souhlasím s inovacemi, vždyť recepty nemusíme striktně dodržovat, pokud nevaříme věhlasné speciality;-) ...když recept poslouží jako inspirace, není to nic proti ničemu;-)...hlavně, když nám jídlo chutná;-):-K

Tématické fráze:
masové karbanátky s houbami, karbanátky z mletého masa s houbami, houby s mletým mletým masem, masové karbanátky s s houbami, houbové karbanátky, karbanátky s houbami a masem, karbanatky z mletého masa a s houbami, masovo houbové karbanátky, karbanátky s houbami, karbanátky s mletým masem, houbové karbanátky s vepřovým masem, recept na masovo-houbové karbanátky, vepřovou houbové karbanatky, maso erecept, vepřový karbanátek s houbami, houbové karbanátky z z mletého masa, masohoubové karbanátky, masové karbanátky s houby, karbanatky s mletym masem a houbami, mrazene houby karbamatky

Suroviny:
maso mleté, houby čerstvé, slanina, cibule, česnek, kmín drcený, pepř mletý, sůl, vejce, paprika sušená uzená, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu