Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buďáky - buchty se švestkami

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 049 kJ /
4 553 kcal
Bílkoviny143,41 g
Tuky36,79 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 320 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy895,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mléka dáme lžičku cukru, droždí a necháme kynout. Do mísy robotu dáme všechny sypké suroviny, máslo necháme rozpustit. Do mísy robotu přidáme kvásek a rozpuštěné máslo. Necháme robot zpracovat na hladké těsto, které necháme vykynout, až zvětší svůj objem na dvojnásobek. Krok 2: Těsto vyndáme z mísy a válečkem rozválíme na slabší plát. Krok 3: Nakrájíme na čtverečky, do každého položíme vypeckovanou švestku, lžičku mletého máku, lžičku cukru moučky a zabalíme do tvaru kuličky. Krok 4: Všechny buďáky uložíme na plech s pečícím papírem. Nedáváme je těsně vedle sebe, ale necháváme mezi nimi mezery, aby se buchty nedotýkaly. Krok 5: Takto je necháme ještě vykynout. Pak každou buchtu potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct asi na 200 stupňů, až jsou zlaté.

Zveřejněno 23. 7. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rxQK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rxQK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Buďáky se říká těmto buchtám na Kladensku:-K (a možná i jinde) . Koukám, že jsi z Dolního Bezděkova, takže Kladensko. Taky jsem z Kladenska :-). U nás doma se buďáky pekly podlouhlé, jako takové malé štrúdly a před podáváním se rozkrojily na 3 nebo i 4 díly:-K .

Ty nám dělala babi.:-K Musím je taky udělat, zrovna jsem dostala krásné švestky. Díky za připomenutí ;-)

:-KPrávě o takové buchty žadoní můj zeť. Jen jim říká " slíváky". :yes::yes::yes: Tak hurá na ně. Já mák a cukr utřu s kouskem másla a malou lžičku směsi přidávám ke každé švestce. Váš recept je výborný a kdo ho zkusí, sklidí úspěch.

Tématické fráze:
budáky, buďáky recept, švestkové buďáky, recept na buďáky, perníková buchta se švestkami, kynuté buďáky, budaky recepty, recept budaky, badaky, buchty se švestkami, prave slivaky, budˇáky, budaky s mákem, buďáky se švestkami a mákem, co jsou to buďáky, švestkové budáky s mákem, buchty budaky recept, buchty budáky, buchty se švestkami recept, recept na slíváky videorecept

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, sádlo, cukr, vejce, droždí, sůl, mléko, cukr vanilkový, tuk, švestky, mák mletý, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu