Velikonoční špenátový koláč s vejci
Velikonoční špenátový koláč s vejci je tradiční pokrm, který spojuje čerstvé přísady se symbolikou Velikonoc. Tento lahodný koláč přináší překvapení ve formě skrytých vajec, která symbolizují obnovení života. Koláč je velmi chutný teplý i studený.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 635 kJ / 3 737 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,10 g |
| Tuky | 143,13 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 1,44 g |
| Sodík | 8,13 g |
| Sůl | 19,88 g |
| Sacharidy | 430,92 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční špenátový koláč s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ozKL
Moje poznámka
Velikonoční špenátový koláč s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ozKL
Nejnovější recepty
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 2 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 2 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 9 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
[email protected] před 31 minutami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 54 minutami
Salát Coleslaw
ivanc před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 1 hodinou
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 1 hodinou
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 1 hodinou
Cibulová polévka
AndreaRinger před 2 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 3 hodinami
Tématické fráze:
špenátový koláč,
špenátová roláda s vejcem,
špenátový koláč z listového těsta s s vejci,
kynuté koláčky se špenátem,
zelený koláč
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí,
cukr,
voda,
olej,
špenát listový,
cibule,
olej,
česnek,
žloutek,
bílek,
máslo,
sýr,
sýr tvrdý,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
strouhanka,
vejce,
olej,
Komentáře (11)
Jelikož se mi těsta zdálo dost, dala jsem ho na větší plech, do těsta jsem dala 1 PL lžíci majonézy a sušený česnek. Špenát jsem dělala na cibulovém základu, s přidáním doma uzeného bůčku, ve finále byl zcela bez vody, tak jsem ani strouhanku nedávala. Neměla jsem tvrdý sýr, dala jsem kelímek sýru grande a na drobné kostičky nakrájený camembert. Nasázela jsem do hnízd 8 vajec a určitě jsem nepekla naposledy