Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 531 kJ / 3 234 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 64,96 g | 
| Tuky | 220,54 g | 
| Vláknina | 12,05 g | 
| Cholesterol | 1,15 g | 
| Sodík | 788 mg | 
| Sůl | 2,90 g | 
| Sacharidy | 241,30 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejprve připravíme knedlíčky. Předem nakrájíme pečivo na kostičky a ty nasucho opečeme.
Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty (podobně jako odpalované těsto). Když se těsto nechytá stěny hrnce, odstavíme a necháme částečně vychladnout. Postupně vmícháme vejce, nakonec zapracujeme do vzniklého těsta kostičky pečiva a necháme 20 minut odpočívat. Krok 2: Než těsto odpočine, dáme vařit omáčku. Z opraného, okapaného kopru oddělíme stonky a ostatní jemně nasekáme.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a dobře rozmícháme, necháme zpěnit, přidáme špetku soli ( aby se neudělaly cucky) a zalijeme studeným vývarem. Metličkou dobře rozmícháme, přidáme svázané stonky kopru a povaříme asi 20 minut za občasného promíchání. Dáme do většího hrnce vařit vodu na knedlíčky. Krok 3: Po provaření mouky vyndáme stonky kopru a dochutíme omáčku do sladkokysela cukrem a octem. Snížíme teplotu na menší stupeň, vmícháme smetanu a už jen prohřejeme. Přidáme nasekaný kopr, promícháme a odstavíme.
Mokrýma rukama z odpočinutého těsta vytvoříme knedlíčky (10 -12 ks) a vložíme je do vařící osolené vody. Vaříme 8 -9 minut podle velikosti. Hotové dáme na talíř a propíchneme špejlí nebo vidličkou, aby unikla pára.
Omáčku ihned podáváme se ztraceným (zastřeným) nebo natvrdo vařeným vejcem a knedlíčky .
Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty (podobně jako odpalované těsto). Když se těsto nechytá stěny hrnce, odstavíme a necháme částečně vychladnout. Postupně vmícháme vejce, nakonec zapracujeme do vzniklého těsta kostičky pečiva a necháme 20 minut odpočívat. Krok 2: Než těsto odpočine, dáme vařit omáčku. Z opraného, okapaného kopru oddělíme stonky a ostatní jemně nasekáme.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a dobře rozmícháme, necháme zpěnit, přidáme špetku soli ( aby se neudělaly cucky) a zalijeme studeným vývarem. Metličkou dobře rozmícháme, přidáme svázané stonky kopru a povaříme asi 20 minut za občasného promíchání. Dáme do většího hrnce vařit vodu na knedlíčky. Krok 3: Po provaření mouky vyndáme stonky kopru a dochutíme omáčku do sladkokysela cukrem a octem. Snížíme teplotu na menší stupeň, vmícháme smetanu a už jen prohřejeme. Přidáme nasekaný kopr, promícháme a odstavíme.
Mokrýma rukama z odpočinutého těsta vytvoříme knedlíčky (10 -12 ks) a vložíme je do vařící osolené vody. Vaříme 8 -9 minut podle velikosti. Hotové dáme na talíř a propíchneme špejlí nebo vidličkou, aby unikla pára.
Omáčku ihned podáváme se ztraceným (zastřeným) nebo natvrdo vařeným vejcem a knedlíčky .
Zveřejněno 16. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Koprová omáčka s polentovými knedlíčky a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAEX
Moje poznámka
					
				
Koprová omáčka s polentovými knedlíčky a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAEX
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 44 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 58 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recept na koprovku, 
						
						
							koprová omáčka recept, 
						
						
							koprovka s knedlíky a vejcem recept, 
						
						
							houbovokoprova omacka, 
						
						
							recept na koprovou omáčku, 
						
						
							koprovka omáčka recept
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vývar hovězí, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							kopr čerstvý, 
						
						
							polenta instantní, 
						
						
							mléko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							vejce, 
						
						
							rohlík, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (1)