Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 531 kJ / 3 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,96 g |
Tuky | 220,54 g |
Vláknina | 12,05 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 788 mg |
Sůl | 2,90 g |
Sacharidy | 241,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme knedlíčky. Předem nakrájíme pečivo na kostičky a ty nasucho opečeme.
Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty (podobně jako odpalované těsto). Když se těsto nechytá stěny hrnce, odstavíme a necháme částečně vychladnout. Postupně vmícháme vejce, nakonec zapracujeme do vzniklého těsta kostičky pečiva a necháme 20 minut odpočívat. Krok 2: Než těsto odpočine, dáme vařit omáčku. Z opraného, okapaného kopru oddělíme stonky a ostatní jemně nasekáme.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a dobře rozmícháme, necháme zpěnit, přidáme špetku soli ( aby se neudělaly cucky) a zalijeme studeným vývarem. Metličkou dobře rozmícháme, přidáme svázané stonky kopru a povaříme asi 20 minut za občasného promíchání. Dáme do většího hrnce vařit vodu na knedlíčky. Krok 3: Po provaření mouky vyndáme stonky kopru a dochutíme omáčku do sladkokysela cukrem a octem. Snížíme teplotu na menší stupeň, vmícháme smetanu a už jen prohřejeme. Přidáme nasekaný kopr, promícháme a odstavíme.
Mokrýma rukama z odpočinutého těsta vytvoříme knedlíčky (10 -12 ks) a vložíme je do vařící osolené vody. Vaříme 8 -9 minut podle velikosti. Hotové dáme na talíř a propíchneme špejlí nebo vidličkou, aby unikla pára.
Omáčku ihned podáváme se ztraceným (zastřeným) nebo natvrdo vařeným vejcem a knedlíčky .
Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty (podobně jako odpalované těsto). Když se těsto nechytá stěny hrnce, odstavíme a necháme částečně vychladnout. Postupně vmícháme vejce, nakonec zapracujeme do vzniklého těsta kostičky pečiva a necháme 20 minut odpočívat. Krok 2: Než těsto odpočine, dáme vařit omáčku. Z opraného, okapaného kopru oddělíme stonky a ostatní jemně nasekáme.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a dobře rozmícháme, necháme zpěnit, přidáme špetku soli ( aby se neudělaly cucky) a zalijeme studeným vývarem. Metličkou dobře rozmícháme, přidáme svázané stonky kopru a povaříme asi 20 minut za občasného promíchání. Dáme do většího hrnce vařit vodu na knedlíčky. Krok 3: Po provaření mouky vyndáme stonky kopru a dochutíme omáčku do sladkokysela cukrem a octem. Snížíme teplotu na menší stupeň, vmícháme smetanu a už jen prohřejeme. Přidáme nasekaný kopr, promícháme a odstavíme.
Mokrýma rukama z odpočinutého těsta vytvoříme knedlíčky (10 -12 ks) a vložíme je do vařící osolené vody. Vaříme 8 -9 minut podle velikosti. Hotové dáme na talíř a propíchneme špejlí nebo vidličkou, aby unikla pára.
Omáčku ihned podáváme se ztraceným (zastřeným) nebo natvrdo vařeným vejcem a knedlíčky .
Zveřejněno 16. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprová omáčka s polentovými knedlíčky a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAEX
Moje poznámka
Koprová omáčka s polentovými knedlíčky a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAEX
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 6 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 26 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 32 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 48 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Tématické fráze:
recept na koprovku,
koprová omáčka recept,
koprovka s knedlíky a vejcem recept,
houbovokoprova omacka,
recept na koprovou omáčku,
koprovka omáčka recept
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
vývar hovězí,
smetana ke šlehání,
sůl,
cukr krupice,
kopr čerstvý,
polenta instantní,
mléko,
máslo,
vejce,
rohlík,
sůl,
vejce
Komentáře (1)