Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 078 kJ / 1 931 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 175,43 g |
| Tuky | 100,53 g |
| Vláknina | 17,01 g |
| Cholesterol | 454 mg |
| Sodík | 2,26 g |
| Sůl | 5,60 g |
| Sacharidy | 38,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho opečeme ze všech stran a vmícháme papriku, sůl a nakrájenou feferonku.
Krok 2: Zalijeme vínem a větší části vývaru. Rozdrobíme chleba a přivedeme k varu. Vaříme pomalu do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Před koncem přidáme nasekanou čokoládu a guláš dochutíme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Zveřejněno 11. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w19X
Moje poznámka
Hovězí guláš na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w19X
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 15 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 16 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 9 minutami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 40 minutami
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 2 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 2 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 3 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 11 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 14 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 14 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 16 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 16 hodinami
Tématické fráze:
hovezi gulas,
guláš na víně,
hovezu gulas s cervenym vinem,
hovězí guláš na červeném víně,
guláš čokoláda,
gulaš z hovězí kližky na vině,
hovězi gulaš z červeným vinem,
jaké víno ke guláši,
hovězí na na cervenem vine,
hovězí guláš recept,
mika 59 hovězí maso na vine,
hovězí gulášek,
hovězí guláš recepty,
hovězí klizka gulas
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina anglická,
cibule,
česnek,
víno červené,
vývar,
chléb,
paprika sušená sladká,
sádlo,
čokoláda hořká,
feferonka čerstvá,
sůl,
pepř,
kmín celý
Komentáře (8)
mika59:
A ochutnali před a po přidání čokolády, ochutnali?
A pokud ochutnali, poznali rozdíl, poznali?
No, asi záleží především na tom, kolik 2 čtverečky kvalitní hořké čokolády hmotní, že
A možná bych nějak upřesnila tu čokoládu - já bych tady nešla pod 80% - a podávala spíše s rýží...