Perníčky - měkké bez čekání
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. S tímto receptem ale budou perníčky měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 213 kJ / 5 787 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,79 g |
Tuky | 143,48 g |
Vláknina | 40,90 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 5,47 g |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 974,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet do druhého dne.
Krok 2: Těsto vyválíme, vykrajujeme z něj různé tvary, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.
Krok 3: Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 8 minut, abychom je nevysušili a perníčky neztvrdly.
Krok 4: Po vytažení z trouby můžeme perníčky potírat rozšlehaným bílkem, aby se leskly.
Krok 5: Můžeme je zdobit bílkovou polevou nebo slepovat marmeládou či krémem a polévat čokoládou.
Zveřejněno 27. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky - měkké bez čekání
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZ8K
Moje poznámka
Perníčky - měkké bez čekání
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZ8K
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 22 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Snadný štrúdl
Ivace před 6 minutami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 12 minutami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 17 minutami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 1 hodinou
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 1 hodinou
Budapešťská pomazánka
Tonja před 1 hodinou
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 1 hodinou
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 2 hodinami
Hovězí guláš
dejvi01 před 2 hodinami
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 2 hodinami
Tématické fráze:
perničky recept,
mekke pernicky,
recept na perníčky,
perníčky,
perníčky měkké,
recept na měkké perníčky,
křehké perníčky,
recept perničky,
perníčky hned měkké,
čím pomazat perníčky,
mekke pernicky recept,
koření do perníčků,
měkké vánoční perníčky,
recept na perníčky hned měkké,
těsto na perníčky hned měkké,
jak změknou perníčky,
recept perníčky měkké,
perníčky bez sody,
perníky měkké,
luxusní perníčky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
tuk hera,
vejce,
kakao,
koření do perníku,
skořice,
soda jedlá,
bílek,
poleva bílková,
marmeláda,
krém,
čokoláda
Komentáře (117)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Posielam aj male odporúčanie, kde kupite velmi pekne vykrajovatka, určite potešia najmä tých najmenších
- www.kinekus.sk/katalog/product/38470-Vykrajovatka-sada-12kszvieratka/
Dnes upečeny 4 plechy perníčků
Zkrátím to
Pokud budete péci déle než 7 minut tak si na nich bez čekání tak akorát vylámete zuby
Z části upečen jeden plech, zbytek těsta je v lednici na zítra
***
V poslední době peču perníčky 3x do měsíce...
Neustále ve mně sílí přesvědčení, že větší vliv než složení těsta má na měkkost vzájemná kombinace TLOUŠŤKY korpusů, TEPLOTA pečení, DÉLKA pečení a ZPŮSOB skladování.
Ze stejného těsta dokážu perníčky měkké tak akorát, ale také tvrdé jako japonské vrhací hvězdice...