Šmorn - bramborový trhanec
„Šmorn“ je zkomolenina původního německého výrazu schmoren, což znamená smažit či pražit. Toto prastaré jídlo má mnoho podob jak slaných, tak sladkých. Někdo opéká na pánvi, někdo v troubě, někdo na másle, jiný na sádle a pokaždé si pochutnáte.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 599 kJ / 143 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 0,35 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šmorn - bramborový trhanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y16
Moje poznámka
Šmorn - bramborový trhanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y16
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 9 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Likérové špičky
Sahula před 1 hodinou
Kávové úlky
MichaelaSr před 1 hodinou
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 1 hodinou
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 1 hodinou
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 2 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 3 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 3 hodinami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 3 hodinami
Tématické fráze:
šmorum,
bramborove trhance,
šumavský šmorn,
trhanec recept,
starocesky trhanec,
bramborový trhanec s makem,
trhance s mákem,
trhanec,
trhanec s mákem,
recepty na staročeská jídla šmorn,
šmorum recept,
jídlo trhanec,
šumavský trhanec,
krajová jídla,
recept na smorink,
šmorn-recept,
recept trhanec,
šmourn,
bramborové trhance recept,
staročeské jídlo
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
sůl,
tuk
Komentáře (13)