Domácí tatarská omáčka
Jste vyznavači jídel, ke kterým prostě patří tatarská omáčka? Zapomeňte na kupovanou omáčku ve skleničce ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit lahodnou tatarku z pohodlí domova.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 318 kJ / 1 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,94 g |
Tuky | 162,48 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,23 g |
Sacharidy | 6,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurku nasekáme nadrobno. Cibuli nakrájíme opravdu velmi najemno.
Krok 2: Do menší misky dáme majonézu, přidáme nakrájenou cibuli a okurku a přilijeme 2-4 lžíce láku z okurek.
Krok 3: Lák přiléváme do misky za stálého prošlehávání metličkou tak, aby vznikla konzistence tatarské omáčky.
Krok 4: Nezapomene přidat i hořčici. Dochutíme solí a pepřem. Tatarskou omáčku uložíme vychladit do lednice.
Zveřejněno 8. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tatarská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjxP
Moje poznámka
Domácí tatarská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjxP
Nejnovější recepty
Uzené maso s fazolkami a brynzovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Balkánský lilek
Přidáno před 10 hodinami
Plněné cuketové květy se špagetami carbonara
Přidáno před 10 hodinami
Falešná dršťková polévka z růžovek
Přidáno před 10 hodinami
Polévka s cuketovými květy
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohový dezert
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
bettyter před 5 hodinami
Comtessa de noir - luxusní bábovka
Pavlusa1 před 7 hodinami
Mrkvové sušenky
Zuzana.V. před 9 hodinami
Domácí bramborové gnocchi
Tynaja před 11 hodinami
Báječný jablečný koláč
Noumik před 11 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
MartinaDvorakova před 11 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
vladfi před 12 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Klarinet před 12 hodinami
Makovník se švestkami a drobenkou
dexulka před 12 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Olivia1991 před 12 hodinami
Tématické fráze:
recept na tatarskou omáčku,
recept na domácí tatarskou omáčku,
vyroba tatarky,
domácí tatarka,
výroba domácí tatarky,
recept na domácí tatarku,
domácí tatarka z majonezy,
tatarka z majonézy,
výroba majonézy,
jak vyrobit tatarskou omáčku,
jak udelat tatarskou omacku,
tatarska,
domácí tatarka z Majolky®,
tatarka z Majolky®,
tatarská omáčka z jogurtu,
výroba domácí majonezy,
recept tatarskou omačku,
recept na tatarku,
jak se dela tatarka,
domácí tatarka recept
Suroviny:
majonéza,
cibule,
okurky sterilované,
lák okurkový,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (39)
Když jsem bulharum položil na stůl kupovanou I dělanou tatarku, tak to nikdo nejedl. Tady jsou na stole tak dobré saláty, že se o ochucenou Majolku® nikdo nezajímá.
Tento recept jsem zkusil, ale stejně jsem ho trochu doplnil. Špetka samardely, tři špetky čubrica a malonko česneku v prášku. Okurku salatovku ze zahrady a kyselost jsem doplnil lákem z naložené kořenové zeleniny. Dovnitř jsem vmichal celerovou nať.
Samozřejmě, že ne do salátu
Mějte se kouzelně
p.s.cibul uz radeji jen jemne krajim, strouhana rada horkne