Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová smaženice

Přinesli jste si z lesa košík plný voňavých hub? Připravte z nich lahodnou smaženici, která vás svou chutí i vůní přenese do podzimního lesa. Na cibulce podušené houby, zalité rozšlehaným vejcem, chutnají nejlépe s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu je 4,8 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na kostičky 2×2 cm. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme houby a restujeme, až pustí vodu. Dle potřeby můžeme podlít 1-2 lžícemi vody. Krok 3: Přikryjeme poklicí a dusíme asi 15 minut na mírném plameni. Poté osolíme, okmínujeme a přidáme utřený česnek (dle chuti). Necháme přejít varem. Krok 4: Následně přidáme rozšlehaná a lehce osolená vejce. Krok 5: Za stálého promíchávání smažíme, dokud se vejce nesrazí. Krok 6: Podáváme s čerstvým chlebem.

TIP: Další oblíbené recepty na houbovou smaženici

Zveřejněno 9. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová smaženice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová smaženice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (58)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

my cesnek milujem:-) a do smazenice no muzu skusit jak nam v tom bude chutnat:-8

Houbová smaženice vychází ze své podstaty - smažené houby ... moje prababi a babi mne naučila , houby očisti od hlíny , ale nemyj je-změníš tak jejich struktůru a budou jiné , nakrájej je na velikost sousta , rozpal trochu tuku a houby do něj vhoď ,po pár minutách je zlehka míchéj , přidéj sůl a kmín ... jakmile jsou na povrchu jakoby lesklé-odstav a je a nech si chutnat s čerstvým chlebem .... chceš aby to bylo syté jídlo ,před odstavením přisyp dvě lžíce krupice , nech zezlátnout a vmíchej dvě vejce ,jen aby se houby spojily.... česnek miluji a můžu ho téměř ke všemu ,tady si ho nějak nedovedu představit

Smaženice s česnekem se u nás nikdy nedělala, ale jeden čas jsem si oblíbila chlebové smažené topinky s česnekem, na které se nandaly houby, podušené na cibulce, a posypaly se nastrouhaným sýrem. Byla to dobrota. :yes:

Já taky do smaženice česnek nikdy nedávám, nechutná nám .Já ale česnek používám docela málo. To je ale naše věc. Bratrance manželka dělala smaženici vždycky s koprem.Maminčina kamarádka zase dělala smaženici s mrkví a strouhankou. Každý to děláme jinak a každý si na tom svém pochutná.

Ivana Ch: V tom s tebou souhlasím, každý dle své chuti, to by bylo dost nudné, kdyby všechno všem chutnalo stejně ;-);-):yes::yes:

Delam podobne. Jen nakonec jeste pridavam ocet. Cesnek jsem nikdy nedala, ale muze to byt taky fajn. Houby nemyju, jen cistim klasicky nozem a krajim na kousky.;-)

Ahoj, moc dobrota. U nás se houby jedí hodně a obyč smáža vždycky potěší. K mytí hub: Já vždy houby nakrájím, dám do misky a zaleji celé vodou. Nechám tak hodku, pak vodu sleju a pak vařím. Někdy si houby předvařím, pak je jen hodím na zpěněnou cibulku a už nedusím. Jen dochutím přidám vejce a hotovo. Chuť je uplně stejná :-Q

Použita mrazená směs hub, jinak smaženice se u nás doma dělala vždy bez česneku.

spagetka: ;-) souhlas

spagetka: já taky dělám houby s česnekem. Připravuji je ale v tom případě bez vejce a smíchám je s uvařenými těstovinami, horké sypu parmazánem...:-Q;-):-K

Tématické fráze:
smaženice z čerstvých hub, smaženice z hřibů, jak se dělá smaženice, recept na houbovou smaženici, smaženice z václavek, smaženice s vejci - z mražených hub, jak se dela smazenice z hub, houbová praženice, praženice z hub, nejlepší smaženice, praženice, jak udělat dobrou smaženici, dobrá smaženice, smaženice s houbami, nejlepší smaženice z hub, praženice recept, jak udelat houbovou smazenici, vyborna smazenice, smženice, smažnice

Suroviny:
houby lesní, vejce, cibule, sádlo, česnek, kmín drcený, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu