Jehněčí na zelenině s česnekem
Jemné jehněčí maso je velmi delikátní a výrazné. Proto k dochucení stačí česnek a kořenová zelenina. Aby maso zůstalo šťavnaté, prošpikujeme ho slaninou. Pak už ho stačí jen dostatečně dlouho péci v troubě.
Suroviny pro 4 porce
dle velikosti kýty
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 099 kJ / 502 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,10 g |
Tuky | 42,58 g |
Vláknina | 11,89 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 872 mg |
Sůl | 2,14 g |
Sacharidy | 20,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na malé hranolky a maso na několika místech prošpikujeme běžným způsobem.
Krok 2: Maso potřeme česnekovou pastou a opepříme.
Krok 3: Vložíme do pekáče a podlijeme olejem a trochou vody.
Krok 4: Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Poté jí spolu s nakrájeným česnekem a cibulí posypeme maso.
Krok 5: Přikryjeme druhou částí pekáče a vložíme do trouby. 30 minut pečeme za občasného polití při teplotě 190-200 °C.
Krok 6: Po půl hodině sundáme víko a za častého polévání dopečeme (na 200-220°C).
Krok 7: Je-li málo šťávy, dolijeme podle potřeby vodu a po ochutnání dosolíme.
Krok 8: Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím nebo s bramborami.
Zveřejněno 18. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na zelenině s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZJY
Moje poznámka
Jehněčí na zelenině s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZJY
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 6 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 16 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 42 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 3 hodinami
Tématické fráze:
skopové na zelenině,
jehněčí maso na zelenině,
jehněčí kýta na zelenině,
kůzle recepty,
skopové maso na zelenině,
kůzle recept,
recept na kuzle,
pečené kůzle,
recepty skopové a jehnečí,
recepty z kuzlete,
pečené jehněčí na zelenině,
recepty na kuzle,
kůzle na česneku,
pečené jehněčí maso recepty,
jehněčí maso recepty,
recepty kůzle,
kůzle na zelenině,
jehněčí se zeleninou,
kůzle pečené,
recept kůzle
Suroviny:
kýta jehněčí,
slanina,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
olej,
česnek,
pasta česneková,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (11)