Falešný španělský ptáček
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a zatáčení masa. Omáčce to na chuti nijak neubere a vy budete sklízet chválu od celé rodiny.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky (plátky naklepeme). Osolíme a lehce opepříme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na kostičky nakrájíme špek, okurku, salám a oloupaná uvařená vejce.
Krok 3: Do rozehřátého oleje vsypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji do zlatova. Pak k ní přidáme maso, které osmahneme.
Krok 4: Přidáme plnotučnou hořčici, vše ještě chvíli mícháme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Občas promícháme a pokud je třeba, přidáme trochu vody.
Krok 5: Když maso změkne, vsypeme do omáčky nakrájený špek, okurku a salám. Ještě povaříme asi 5 minut.
Krok 6: Studenou vodu smícháme se 3 lžícemi hladké mouky a za stálého míchání nalijeme do omáčky (místo moukou ji můžeme zahustit jíškou). Podle potřeby omáčku naředíme vodou.
Krok 7: Pozvolna povaříme dalších 15-20 minut. Nakonec přidáme pokrájená vejce a hotovou omáčku dochutíme.
Krok 8: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešný španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLn
Moje poznámka
Falešný španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLn
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 3 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 3 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 17 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 1 hodinou
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 1 hodinou
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 1 hodinou
Koláčky z tvarohu
Atairka před 1 hodinou
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 2 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 2 hodinami
Tématické fráze:
rozlítané španělské ptáčky,
rozlítaní ptáčci,
falešné ptáčky,
falešní ptáčci,
rozlitane ptacky,
rozlítané ptáčky recept,
recept na rozlitane ptacky,
rozlitani ptacci recept,
španělské ptáčky,
falešní ptáčci recept,
omáčka rozlítaní ptáci,
recept na falešné ptáčky,
rozlítaní ptáčci z vepřového,
recept na rozlítaný ptáčky,
rozlitany ptacky,
rozlítané španělské ptáčky z vepřového,
ptáčky recept,
rozlítané španělské ptáčci,
rozlítaný ptáčci,
falešný ptáčky
Suroviny:
maso hovězí,
vejce,
okurky sterilované,
špek,
salám měkký,
cibule,
hořčice plnotučná,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda
Komentáře (199)
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0
A poznamecka: Rozlitane ptacky - omacka, ani maso - nikdy nemaji stejnou chut, jako klasicke, zabalene spanelske ptacky. Rozlitanci jsou jen rychlejsi, snadnejsi, ovsem mene dobra varianta.