Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S těstem se velmi dobře pracuje a množství droždí se nelekejte, vážně není cítit.

Hodnocení receptu je 5,0 (85×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 60 kusů

60kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 505 kJ /
6 574 kcal
Bílkoviny153,21 g
Tuky343,33 g
Vláknina28,35 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 725 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy682,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Připravíme drobenku. Mouku, cukr a máslo smícháme dohromady a mnutím prsty vytvoříme žmolky. Krok 2: Z uvedeného množství mléka odebereme 2 lžíce a nalijeme do hrníčku. Přidáme rozdrobené droždí, zasypeme 2 lžičkami moučkového cukru a lžící hladké mouky. Vymícháme hladkou kašičku a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Krok 3: Mezitím odvážíme a připravíme další suroviny na těsto. Kdo má, použije domácí pekárnu a suroviny do ní vloží v pořadí (jako obvykle) tekuté, sypké a přidáme i kvásek, který nám již vykynul. Nepoužíváme program s ohřevem, ale nějaký jiný, vhodný jen k míchání. Kdo pekárnu nemá, zpracuje těsto ručně. Krok 4: V čase, kdy pracuje pekárna, připravíme tvarohovou náplň a to tak, že smícháme všechny suroviny dohromady. Kdo pekárnu nemá, tomu doporučuji připravit náplň a vše ostatní před tím, než začne pracovat s těstem, to totiž nesmí mít čas ke kynutí. To budeme dělat za něj, až budeme konzumovat ty koláčky. Krok 5: Propracované těsto vyklopíme na pomoučněný vál nebo do mísy a z těsta vykrajujeme lžící kousky. Ty následně roztahujeme do šířky, plníme tvarohem a dobře okraje těsta uzavřeme, tvarujeme koláčky a sázíme s odstupy na plech, vyložený pečicím papírem. Krok 6: Prstíkem uděláme doprostřed každého koláčku ďolík, do něho dáme trošku povidel (když ho dáme moc, sklouzne, mrška) a nahoru umístíme drobenku. Ničím nepotíráme a už jenom upečeme v troubě na 180 °C dorůžova.

TIP: Jak připravit dvojctihodné koláče

Zveřejněno 17. 1. 2012

Poznámka autorky rebeka

A ještě něco jsem zapomněla ... kdo chce a má rád, přidá do tvarohu předem v rumu naložené rozinky.

A kdo je chce mít opravdu pěkné a ne takové šišoidy jako já, těsto rozválí a tvořítkem nebo vhodnou skleničkou vykrajuje kolečka, pak bude za hvězdu :-) ať se daří..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOGE

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kOGE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (135)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Včera mě honila mlsná,tak jsem se pustila do těchto koláčků.Troufám si říct, že se mě povedly.Byly výborný.😋

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Trochu mě zprvu vyplašilo, že je těsto tak mastné, ale v závěru vnímám, že to tak mělo být. Koláčky jsou skutečně výtečné! 👌😋 Droždí jsem dala jen jednu kostku. Náplň vyšla krásně na celou dávku… 🙂 Jo, a těsto jsem trochu víc osladila…
Vynikající. 👌😋👍

Pěkný recept... Jdu do nich. :-)

Díky!
Skvělý recept, těsto jako hedvábí, koláče vynikající.
Dělala jsem ze sušeného droždí RUF, dala jsem 3,5 sáčku.
:yes::yes::yes:

zdenulenka: moc děkuju za krásné foto, máš je nádherné, malé, úhledné;-) jsem ráda, že recept nezklamal:-K

Dnes vyzkoušeno, vynikající. Dovoluji si přidat foto. ;-)

1974andrea: nesmírně mě těší, že sis vybrala právě tento recept, a ještě víc, že se vše podařilo:yes::yes: a podle krásných fotek, nááramně.. moc děkuju:-K:-K:-K a hezkou oslavičku;-)

Tak Naděnko, zvládla jsem to i já, pekařský antitalent. Akorát se mi na plechu některé trochu spojily, ale to neva. S těstem se pracovalo moc dobře. Navrch jsem dala hrušková povidla. Jeden už jsem ochutnala a je to výborný :yes: Přidávám fotečky;-)

Pudink: děkuji:-)

Vynikající:yes: :-K

bara.it: máš je moc krásné;-):-):yes: děkuji za odzkoušení i foto, a jsem ráda. že jste si pochutnali;-):-K

Tématické fráze:
koláčky bez kynutí, kolace bez kynuti, kynute koláče, kynuté koláčky bez kynutí, kynuté koláčky, kynuté koláče bez kynutí, tvarohové koláče bez kynutí, kynuté buchty bez kynutí, překládané koláče, koláčky, tvarohové koláčky bez kynutí, kynutý koláč na plech bez kynutí, koláče kynuté, kynutý koláč bez kynutí, kolace z kvasnic bez kynuti, koláčky kynuté, koláče kynuté přes noc, koláčky bez kvasnic, překládane kynute těsto, svatební koláčky bez kynutí

Suroviny:
mouka hladká, mléko, olej, žloutek, droždí čerstvé, cukr moučkový, sůl, kůra citronová, rum, ořech muškátový, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, žloutek, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, povidla švestková

Přidat fotografie receptu