Suroviny
Porce: 2 veky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 987 kJ / 4 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| Vláknina | 130,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 735,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Wpx
Moje poznámka
Špaldové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Wpx
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 4 hodinami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 7 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky Marie
salajkol před 47 minutami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 58 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
MonikaP. před 1 hodinou
Fazolová polévka
Merylas před 1 hodinou
Vosí hnízda
Janet.P před 1 hodinou
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 1 hodinou
Houskové knedlíky
mikii před 1 hodinou
Jogurtové hvězdičky
PetraLA před 2 hodinami
Mrkvový perník s povidly
PetraLA před 2 hodinami
Kuřecí kari nudličky se sýrem a pórkem na smetaně
Zbynek Hladik před 2 hodinami
Tématické fráze:
veka ze špaldové mouky,
domaci veka ze spaldove mouky,
kvásková veka,
veka z žitne mouky,
veka ze špaldové mouky recept,
domácí špaldová veka,
domácí veka,
domácí pečivo ze špaldové mouky veka,
zitna veka,
špaldové večky,
domácí pekárna recepty,
celozrnná veka,
vaření ze špaldové mouky,
domácí bílá veka,
veka ze špaldovy mouky,
kváskové špaldové večky,
domácí veka se špalkovou moukou,
kvásková veka recept,
veka že ze špaldove mouky,
jak se dělá veka
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej,
mouka špaldová hrubá,
droždí sušené
Komentáře (21)
Technika a vývoj ide ďalej a tak to má byť.
Jen snad bych se podělila.
Místo vody jsem dala mléka, dle potřeby (každý hrnek je jiný) prášku do pečiva pytlík a půl, těsto dala kynout a pak dle receptu ještě veky kynuly než se ohřála trouba. Těsně před vložením do trouby jsem na spod trouby vylila hrnek vody.
Dobrou chuť.
Zdeni, muzu se zeptat na co ten hrnek vody na spod trouby?
Ještě můžu dodat, že už se pečou, udělala jsem 2 ks a mám je velké jak hrom
Nevím čím to je, ale těsto se mi dost lepilo, musela jsem podsypávat moukou