Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Na tuto omáčku můžete použít jak sterilované, tak mražené fazolkové lusky. Není třeba je předem vařit, stačí je v omáčce jen prohřát. Vhodnou přílohou je brambor nebo houskový knedlík.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 607 kJ / 862 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,89 g |
| Tuky | 33,62 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 241 mg |
| Sodík | 3,37 g |
| Sůl | 8,35 g |
| Sacharidy | 43,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Hned jak začne růžovět, ji zalijeme vývarem z hovězího masa, které jsme uvařili předem. Pokud nebudeme k omáčce podávat maso ale vejce, stačí zalít vodou s bujónem. Omáčku na mírném příkonu tepla dobře provaříme zhruba 20 minut.
Krok 2: Pak omáčku zjemníme smetanou a ještě chvilku provaříme. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu. Nakonec vsypeme fazolky a dochutíme solí, cukrem a octem.
Krok 3: Fazolky Bonduel jsou měkké a tak není třeba vařit, mám s nimi nejlepší zkušenosti. Jak chuťově tak i vzhledově jsou vynikající.
Krok 4: Jako přílohu připravíme klasické vařené brambory, nebo kdo má rád i knedlík. Podáváme s hovězím vařeným masem a nebo s vařeným vejcem.
Zveřejněno 27. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJ36
Moje poznámka
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJ36
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 46 minutami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 8 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 52 minutami
Mandlové laskonky
IRBONA před 54 minutami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 1 hodinou
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 2 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 2 hodinami
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
nvm250 před 2 hodinami
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 2 hodinami
Úly, svíčky, stromečky
tyna.korinkova před 2 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 3 hodinami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
AlienkaKalousova před 4 hodinami
Tématické fráze:
fazolky na smetaně s hovězím masem,
fazolky na smetaně s hovězím,
fazolky na smetane,
hovězí maso s fazolovými lusky,
fazolky na kyselo s hovezim masem,
omáčka ze zelených mražených fazolek,
nejlepší fazolky na smetaně,
hovězí maso s fazolkami na kyselo,
zelené fazolky s hovězím masem,
sterilované fazolky na smetaně,
hovězí s fazolkami na smetane,
fazolové lusky s hovězím masem,
fazolky na smetaně s masem,
fazolové lusky na smetaně s hovězím masem,
fazolové lusky s masem,
fazolová omáčka s hovězím masem,
fazolové lusky na smetaně s masem,
hovězí s fazolovými lusky,
fazolky s hovězím,
fazolky s hovězim masem
Suroviny:
hovězí zadní,
fazolky sterilované,
smetana ke šlehání,
máslo,
mouka hladká,
vývar masový,
cukr,
sůl,
ocet
Komentáře (16)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
netuší, oč přichází, je to lahoda