Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhlový salát s amarantem, pečenou zeleninou a mandlemi

Zdravá a barevná kombinace amarantu, jáhel a restované zeleniny s křupavými mandlemi je to pravé pro lehký oběd či večeři. Bezlepková směs lilku, cukety a žampionů provoněná bylinkami představuje lahodný pokrm plný čistých chutí.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 768 kJ /
422 kcal
Bílkoviny11,65 g
Tuky17,18 g
Vláknina10,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy50,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme nahřívat troubu na 230 °C. Krok 2: Zeleninu a žampiony očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Promícháme s olejem, osolíme a rozložíme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 230 °C dozlatova asi 15 minut. Krok 3: Mandle rozdrtíme čepelí nože. Přidáme k zelenině a ještě 2 minuty pečeme. Krok 4: Amarant nasypeme do kastrůlku. Přidáme špetku soli a zalijeme dostatečným množstvím vroucí vody (dle návodu na obalu). Vaříme pod pokličkou zhruba 10 minut. Krok 5: Jáhly třikrát spaříme vroucí vodou. Po 10 minutách varu je přidáme k amarantu a dolijeme vroucí vodou (v poměru 3:1 k jáhlám). Vaříme dalších 7 minut. Krok 6: Voda by neměla být zcela vyvařená. Měla by lehce pokrývat jáhly s amarantem. Podle potřeby ji můžeme dolít. Krok 7: Poté necháme zakryté dojít dalších 7-10 minut. Jáhly a amarant vsáknou zbylou tekutinu. Krok 8: Jáhly a amarant lehce pokapeme olivovým olejem. Přidáme nasekané bylinky a promícháme s upečenou zeleninou, žampiony a mandlemi. Krok 9: Podáváme teplé či studené.

TIP: Co připravit z amarantové, čirokové a teffové mouky?

Zveřejněno 14. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8VW

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8VW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-) :yes Amarant nebo-li laskavec mi rostl na zahrádce před 60 roky kolem plotu ale to jsem vůbec netušila k čemu lze využít. ::-K

Jana Remkova:Děkuji. To jsou takové minikuličky - vypadají jako jikry, ale je to pseudoobilnina :-)

Paráda. Amarant..něco mi to říká, ale co? Jinak parádní recept, moc se mi líbí :-)

Tématické fráze:
jáhly - top recepty, jáhlový salát s tuňákem, listový salát s kuřecím masem a hroznovým vínem, salat z jahel, zeleninové saláty s mandlemi, jáhlový salát s avokádem, jáhlový salát s jablkem, jáhlovy salát se sunkou, jáhly se zeleninou recept, zeleninovy salat s amarantem, salát s pečenou zeleninou

Suroviny:
amarant, jáhly, lilek, cuketa, žampióny, mandle, olej olivový, čerstvé bylinky, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]