Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 720 kJ / 1 128 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 210,00 g |
| Tuky | 32,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 520 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky z kýty nenaklepáváme, pouze lehce osolíme a promícháme společně tekutou pikantní marinádou a ďábelskou omáčkou, čímž nám vznikne dosti hustá kaše. Maso, jelikož je mladé, necháme marinovat v chladnu cca 2-3 hodiny.
Krok 2: Na rozpálenou pánev vkládáme naložené plátky masa s minimálním množstvím marinády a hezky jej necháme zatáhnout. Jakmile je maso orestované tak jej přendáme do hrnce.
Krok 3: Na pánev do rozpáleného výpeku od masa vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a orestujeme ji do sklovita. Tuto směs z pánve společně se zbytkem marinády, ve které bylo naloženo maso, přidáme do hrnce k orestovanému masu ze selátka, podlijeme cca 4 dl vývaru a necháme lehce pod pokličkou probublávat cca 30 minut, dokud maso není hezky měkké.
Krok 4: Plátky z hrnce vyjmeme a celý obsah hrnce (omáčku) rozmixujeme ponorným mixérem zcela dohladka. Omáčka je dosti hustá a není ji už třeba ani zahušťovat.
Krok 5: Přidáme do hrnce v množství dle naší chuti na tenké proužky nakrájenou červenou kapii a cca 5 lžic hrášku.
Krok 6: Vrátíme plátky masa a necháme lehce 5 minut provařit. Pro zjemnění vložíme oříšek másla.
Krok 7: Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo šťouchané brambory.
Zveřejněno 3. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ďábelské selátko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpq1
Moje poznámka
Ďábelské selátko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpq1
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Hrachová polévka s krutony
Přidáno 18. 12. 2025 11:04:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 2 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 14 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 16 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 16 hodinami
Tématické fráze:
jak naložit sele,
grilování selátka,
nalozeni selatka,
marinada na selatko,
jak na grilovaní selátka,
naložení selete na gril,
kýta ze selátka,
selátko na grilu,
jak upéct sele,
selátko na gril,
jak upéct selátko,
grilované selátko,
nalozene selatko,
marináda na grilování selátka,
jak naložit selátko na gril,
jak se peče selátko,
maso ze selatka,
mladé selátko,
naložení selatka na gril,
jak naložit sele na gril
Suroviny:
kýta vepřová,
marináda,
omáčka ďábelská spak,
kapie sterilovaná,
hrášek sterilovaný,
sůl,
máslo,
cibule,
vývar masový
Komentáře (11)