Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

2x pečené brambory

Pečené brambory plněné krémovou náplní se sýrem a brokolicí jsou skvělou volbou na teplou večeři nebo oběd. Jemně dochucené česnekem, muškátovým oříškem a jarní cibulkou získávají bohatou a lahodnou chuť. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek potěší každého u stolu.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 573 kJ /
615 kcal
Bílkoviny22,99 g
Tuky38,68 g
Vláknina5,38 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 424 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy41,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyberieme 4 veľké zemiaky, vhodné na pečenie. Dôkladne ich poprepichujeme vidličkou zo všetkých strán, aby sa pri pečení neroztrhli alebo „nevybuchli“. Krok 2: Zemiaky potrieme olejom a posolíme zvonka, aby sa pri pečení vytvorila chrumkavá kôrka. Pečieme ich na strednej mriežke v rúre približne 1 hodinu alebo kým sú mäkké po prepichnutí špajľou. Pečenie je možné skrátiť zabalením do alobalu alebo v mikrovlnnej rúre, ale tradičné pečenie v rúre dodá zemiakom najlepšiu chuť a textúru. Krok 3: Malú brokolicu krátko povaríme v osolenej vode a potom ju rozdrobíme na menšie kúsky. Krok 4: Zemiaky opatrne vyberieme z rúry a necháme mierne vychladnúť. Potom odkrojíme vrchnú tretinu, aby sme mohli pripraviť vnútro na plnenie. Krok 5: Vnútro zemiakov opatrne vydlabeme lyžicou, pričom po obvode necháme približne 0,5–1 cm, aby zemiaky držali tvar. Krok 6: Vydlabané zemiaky vložíme do misky a pridáme mlieko, maslo a kyslú smotanu. Podľa potreby pridávame ešte mlieko, aby vzniklo jemné pyré. Na záver do zmesi vmiešame drobnú brokolicu, strúhaný tvrdý syr, jarnú cibuľku a pretlačený cesnak, aby náplň získala krémovú konzistenciu. Krok 7: Pyré ochutíme soľou, čiernym korením a podľa chuti pridáme štipku nastrúhaného muškátového orecha. Krok 8: Dochutené zeleninové pyré opatrne naplníme späť do vydlabaných zemiakov, aby zostali pevné a zachovali tvar. Krok 9: Naplnené zemiaky posypeme strúhaným syrom a podľa chuti ozdobíme sladkou paprikou. Vložíme späť do rúry a pečieme, kým sa syr nerozpustí a nezíska zlatistú farbu (približne 5 minút pri grilovaní alebo hornom ohni rúry). Krok 10: Pečené zemiaky servírujeme teplé, môžeme ich posypať opečenou slaninkou alebo podávať s čerstvou zeleninou či ľahkým šalátom.

TIP: Oblíbené zeleninové saláty

Zveřejněno 3. 2. 2011

Poznámka autora Nonya

Aj ked kuchyna z anglicky hovoriacich krajin nie je taka znama, ma daktore stare tradicne recepty, ktore stoja za ochutnanie. Toto je jeden z nich a aj tato vegetarianska verzia je naozaj vyborna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

2x pečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znL2

Moje poznámka

Toprecepty.cz

2x pečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znL2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zemiaky tohto typu pečú aj v Turecku (v lepších hoteloch), ale najmä na gréckom Zakyntose, ktorý je známy mimoriadne kvalitnými zemiakmi a plnia ich plnkami, ktorých množstvo si nedokážem ani predstaviť. A bežne ich predávajú po uliciach.

Pečené brambory v kombinaci s brokolicí,zakysankou a tvrdým sýrem-už se těším až to upeču a sním:-p:yes:

Nonya, je to skutečná lahůdečka, moc děkuji za recept. Poslala jsem foto z realizace.:yes::yes: Bod už dříve.:-K

také mně uteklo, ale už ho "mám":-D:yes::-p

Tenhle skvělý recept jsem nějak přehlédla - napravuji, zaokrouhluji na 20 bodů a tisknu...:-p:yes:

Nádhera,pečené brambory jsou senzační a tyhle jsou dvakrát.:-):-p:yes:

Veĺmi pekné...:yes:

:yes: úplně parádní

:-p+11:yes:s tou brokolicí vypadají moc hezky:-*

S brokolicí jsem brambory ještě nezapékala :-p:yes:

Krásně opečené, vypadají nádherně.:yes:

moc pěkné a hlavně jedlé:yes:

Tématické fráze:
pečené brambory, pečená brambora, pečené brambory recept, pečené brambory na grilu, recept pečené brambory, brambory pečené, recepty z brambor, recepty pecené brambory, brambory, pečené celé brambory, recept na pečené brambory, pečený brambor, pečený brambory, brambory recepty, cele pecene brambory, pečené brambory celé, brambory recept, pečené brambory s brokolicí, recept z brambor, pečené brambory recepty

Suroviny:
brambory, brokolice, cibulka jarní, česnek, smetana zakysaná, mléko, máslo, sýr chedar, pepř mletý, sůl, ořech muškátový, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]