Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 264 kJ / 780 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,86 g |
| Tuky | 24,26 g |
| Vláknina | 10,03 g |
| Cholesterol | 282 mg |
| Sodík | 463 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 16,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc).
Krok 2: Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme jí na osminky a vložíme do hrnce na horký olej, přidáme na kostky nakrájený špek a obojí restujeme do světle hněda.
Krok 3: Poté přidáme naložené maso a restujeme tak dlouho, až se nám vysmahne do tuku.
Krok 4: Pak dáme zeleninu nakrájenou na kostičky, česnek a protlak, lehce promícháme aby se nám nepřipálil a podlijeme horkou vodou - jen asi 1 cm nad maso. Dle potřeby dosolíme a necháme dusit pod pokličkou do měkka (jestli je zapotřebí tak mírně doléváme při dušení vodu).
Krok 5: Šťávu ze základu přecedíme do kastrolu (maso a zeleninu uchováme v teple) a zahustíme světlou jíškou (nebo promíchanou vodou s moukou).
Krok 6: Omáčku necháme provařit - asi 15 až 20 min., dle množství - až nám pustí glanc (tuk na povrchu).
Krok 7: Pak vložíme maso se zeleninou, okořeníme špetkou koření divočina (pro vůni) a necháme lehce provařit.
Hotové šťávy pod masem nemá být "plný hrnec", neboť se přílišným ředěním ztrácí přirozená chuť zvěřiny.
Podáváme s vařeným nebo i jinak upravovaným bramborem.
Hotové šťávy pod masem nemá být "plný hrnec", neboť se přílišným ředěním ztrácí přirozená chuť zvěřiny.
Podáváme s vařeným nebo i jinak upravovaným bramborem.
Zveřejněno 29. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí směs (ragú) na zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P7W6
Moje poznámka
Srnčí směs (ragú) na zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P7W6
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 2 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 3 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí langoše
BTKILI před 1 hodinou
Vymazlené raffaello
Talskal před 1 hodinou
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 2 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 2 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 2 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 3 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 3 hodinami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 3 hodinami
Tématické fráze:
srnčí ragů,
srnčí kýta na zelenině,
divočina na zelenině,
ragů ze zvěřiny,
ragů z divočiny,
zvěřina na zelenině,
nejlepší srnčí ragú,
zvěřinové ragú,
srnčí se zeleninou,
srnčí maso na zelenině,
srnčí kýta ragů,
srnčí recept,
ragú z zvěřiny,
ragu na zelenine,
příprava srnčího masa,
srnčí rag,
recepty na srnčí maso,
srnčí recepty,
ragú ze srny,
srnčí ragů recepty
Suroviny:
maso srnčí,
koření na divočinu,
jalovec,
feferonka,
sůl,
pepř mletý,
olej,
cibule,
česnek,
špek,
protlak rajčatový,
mrkev,
celer,
petržel,
mouka hladká,
voda
Komentáře (15)
Marundo